Antena 3 CNN Actualitate Muzeul Satului se extinde. Vor fi construite case care aparţin minorităţilor din România

Muzeul Satului se extinde. Vor fi construite case care aparţin minorităţilor din România

Muzeul Satului se extinde. Vor fi construite case care aparţin minorităţilor din România
15 Dec 2008   •   20:01

Un pas şi ai ajuns în casa unor turci, un alt pas şi eşti la saşi. Iar dacă nu ai obosit poţi da fugă şi pe la ucrainieni. Este un nou proiect al muzeului satului care e gata să dea un milion de euro ca să construiască şi case care aparţin minorităţilor din România.
Ca în orice sat românesc, punctul central al muzeului va fi biserica. În jurul ei vor fi construite case din lemn şi din lut.
Din sat nu va lipsi nici şcoala cu bănci vechi sau hanul cu bucate tradiţionale. Casele vor fi aduse din ţară şi remontate în incinta muzeului. Tot de la anul, la muzeu vor fi aduse gospodării specifice pentru fiecare etnie care trăieşte în România.
Paula Popoiu, directorul Muzeului Satului,a declarat:?Alături de casa săsească, sper să avem o casă de turci, o casă de ucrainieni. Şi acum suntem în cercetare pentru programul care se cheamă "Comuniţăţi etnice din România".?
Proiectul cuprinde şi o serie de activităţi dedicate vizitatorilor. Cursuri de olărit şi dans tradiţional.Paula Popoiu a adăugat:?Vor fi, de exemplu, ateliere în care vor veni în aproape tot timpul anului meşteri populari care vor face demonstraţii şi vor lăsa şi vizitatorii să pună mâna pe lut, să vadă cum merge roata de olar.?
Lucrările vor începe în luna martie a anului viitor. Conform estimărilor, noul proiect va costa un milion de euro.
Observator

×
Subiecte în articol: Muzeul Satului
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close