Antena 3 CNN Actualitate Mureşan: Am primit o lovitură din partea PD şi a lui Băsescu

Mureşan: Am primit o lovitură din partea PD şi a lui Băsescu

Mureşan: Am primit o lovitură din partea PD şi a lui Băsescu
09 Oct 2007   •   11:02

Parchetul General a cerut aviz pentru urmărirea penală a lui Decebal Traian Remeş, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Se pare că ministrul Agriculturii ar fi fost fotografiat în timp ce primea un plic cu 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. Anchetatorii susţin că ministrul urma să mai primească o maşină, dar şi 100 litri de palincă şi caltaboşi în valoare de 1500 de lei, pentru aranjarea unei licitaţii organizate de Ministerul Agriculturii. Totul intermediat de fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Fostul ministru a fost reţinut deja, în cursul zilei de sâmbătă. ?Nu am nicio legătură cu toată această lucrare?, a declarat Mureşan, în exclusivitate pentru ?Sinteza Zilei?.

?DNA poate inventa ceva cap-coadă?, cu atât mai mult cu cât ?DNA este un instrument politic?. ?Eu stăteam cu toate scuturile anti-rachetă împotriva PDSR-ului şi, dintr-o dată, primesc o lovitură din partea PD-ului şi a lui Traian Băsescu, pentru că numai ei pot manevra o astfel de instituţie?, a acuzat Ioan Avram Mureşan.

Un dosar asemănător celui deschis astăzi de DNA, care îl incriminează tot pe Mureşan, se află în atenţia instanţei de şapte ani. ?De şapte ani sunt ţinut în acest joc. Chestia asta cu Remeş nu cred că este adevărată. Până la urmă, tot eu sunt ţinta, tot către mine vor să vină?, este de părere fostul ministru al Agriculturii.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Ciorbă, Ioan Avram Mureşan a declarat că îl cunoaşte pe omul de afaceri, ?dar, direct, el nu mi-a zis să intervin pe lângă Remeş?. ?Nu mi-a dat nimic Ciorbă. E pentru prima dată când aflu de toate poveştile astea?.

Întrebat care crede că este motivul real al arestării sale, Mureşan a susţinut că totul vine de la o greşită interpretare a unor afirmaţii de-ale sale interceptate telefonic. ?Ei au aflat că lucram la un proiect, tot pe agricultură, cu o companie americană, pentru o ţară din Orientul Mijlociu. Am fost întrebat dacă luni, marţi sau miercuri îmi pot susţine proiectul. Totul se întâmpla miercurea trecută, iar joi am primit citaţia. Proabil că acest lucru a fost interceptat şi de asta s-a spus cu insistenţă că vroiam să fug din ţară. Trebuia să mă duc în Azerbaidjan. Acum, chiar să rămân acolo.?

MUREŞAN: EU MĂ FEREAM DE PDSR ŞI AM FOST LOVIT DE PD

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close