Antena 3 CNN Actualitate Munţi de alge au fost strânşi de la malul mării. Care sunt cele mai afectate staţiuni

Munţi de alge au fost strânşi de la malul mării. Care sunt cele mai afectate staţiuni

alge mare antena 3 cnn
Algele nu fac rău nimănui, nu sunt nocive, ba chiar clorofila pe care o conțin aduc un aport sănătăţii noastre. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Raluca Butan    |    04 Iul 2024   •   15:16

Algele au invadat staţiunile de la malul mării, iar mirosul greu de suportat a alungat turiştii de pe plajă. 

Cea mai afectată a fost staţiunea Venus, unde munţii de alge au acoperit malul mării. 

În această dimineață, algele au fost strânse, astfel că turiștii care se află în aceste zile în stațiunile Venus și Saturn din sud, unde au fost ieri probleme, se pot considera norocoşi. 

Era un disconfort, după cum au spus turişitii, din punct de vedere al mirosului, pentru că nu este plăcut să vii la plajă, pe temperaturi ridicate, și să stai să suporți mirosul algelor care practic intră în putrefacție, spun specialiștii. 

În momentul în care este furtună pe mare, algele sunt scoase la mal dimineața. Soarele le bate toată ziua și, astfel, degajează un miros greu de suportat de cei care vin în concediu și vor să se simtă bine la mare. 

Joi dimineață, specialiștii de la Apele Române au venit cu utilaje speciale și au reușit să strângă mare parte din algele pe care le scosese marea, în sudul litoralului. 

Aceste alge nu fac rău nimănui, nu sunt nocive, ba chiar clorofila pe care o conțin aduc un aport sănătăţii noastre, ne spun experții. 
 

×
Subiecte în articol: alge alge marine Venus
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România a ridicat avioanele F-16. Rușii au atacat cu drone la graniță
x close