Antena 3 CNN Actualitate Municipalitatea ?loveşte? din nou. 20.000 de metri pătraţi din parcul Tineretului vor fi retrocedaţi

Municipalitatea ?loveşte? din nou. 20.000 de metri pătraţi din parcul Tineretului vor fi retrocedaţi

Municipalitatea ?loveşte? din nou. 20.000 de metri pătraţi din parcul Tineretului vor fi retrocedaţi
20 Apr 2008   •   22:23

Un nou caz ?Constanda? captează atenţia autorităţilor. Pe ordinea zilei de luni a Consiliul General al Capitalei se află un alt proces de retrocedare a peste 20.000 metri pătraţi de spaţiu verde. Este rândul Parcului Tineretului să fie feliat şi porţionat. Demersul a început în 2003, când Marioara Micşunescu s-a adresat tribunalului pentru a-şi primi averea pe nedrept înstrăinată, relatează Jurnalul Naţional.

În mod bizar, judecătoarea care a dat verdictul ce va păgubi spaţiul de agrement de o suprafaţă considerabilă este însăşi ?asasina? Parcului Bordei, Camelia Sprânceană. Primar în perioada fatidică pentru parcul de la Şincai a fost tot Traian Băsescu, iar Marioara Micşuneanu a primit porţiunea de spaţiu verde tot în urma unui schimb de terenuri. Coincidenţa nu mai e coincidenţă dacă se repetă la nesfârşit.

Consilierii generali ai Capitalei se văd nevoiţi să voteze un schimb de terenuri între două spaţii verzi, totul din cauza unei decizii definitive şi irevocabile pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2008. Decizia prevede că Marioara Micşunescu, proprietar a 20.107 metri pătraţi de teren în centrul Parcului Tineretului, trebuie să primească la schimb o suprafaţă identică, dar la marginea acestuia. Hotărârea a fost luată, în mod cu totul ?neaşteptat?, cu doar 3 zile înainte de a i se permite lui Costică Constanda să construiască în Bordei. Centru sau margine? Aceasta este întrebarea pe care şi-o vor pune, luni, toţi consilierii Capitalei.

Spiritul afacerist se simte puternic la numita doamnă Micşuneanu. Încă din 2003, aceasta nu a stat deoparte de business şi a cumpărat, la preţuri de nimic, terenuri de la foşti proprietari ai Parcului Tineretului. În posesia ei se află deja 5 parcele.

Norocul nu s-a lăsat aşteptat şi în 2005 astrele i-au surâs damei din afaceri. Cosiliul General al Capitalei a aprobat o hotărâre prin care marginea parcului devenea "zonă destinată relocării terenurilor ce au fost retrocedate în interiorul spaţiului verde". Soarta s-a arătat îndurătoare de două ori. Marioara Micşunescu a devenit astfel şi proprietara porţiuniii de parc, dar a reuşit să-şi şi comaseze parcelele împrăştiate pe zona verde, obţinând un teren de peste 20.000 de metri pătraţi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close