Antena 3 CNN Actualitate Muncitorii români şi cei albanezi s-au bătut cu pari şi pietre pe şantierul noului stadion Camp Nou

Muncitorii români şi cei albanezi s-au bătut cu pari şi pietre pe şantierul noului stadion Camp Nou

Camp Nou
Bătaia a avut loc pe şantierul noului stadion al FC Barcelona. Sursa foto: Captură foto Facebook.
de Mihai Paul    |    11 Oct 2024   •   22:05

Poliţia din Barcelona a intervenit vineri într-o bătaie  între muncitorii din construcții de pe Camp Nou. Potrivit martorilor oculari, a fost vorba despre o bătaie care a avut loc la primul etaj al stadionului între muncitori români și albanezi, care lucrează pentru subcontractanții de pe șantier și care dorm într-un hotel din Calella, conform El Periodico.

Muncitorii implicați în bătaie au fost concediați, potrivit martorilor oculari.

Bătăia a avut loc la ora 14:29 după-amiaza. Potrivit martorilor, bătaia a început între doi muncitori. Unul dintre aceștia l-a scuipat pe celălalt, iar de atunci între 20 și 30 de persoane, înarmate cu bețe de lemn și pietre, s-au bătut între ele până la sosirea poliției. Șase lucrători au fost răniți ușor.

Lucrătorii implicați în această încăierare au fost duși cu autobuzul la hotelurile din Calella, unde și-au luat toate lucrurile și au fost concediați. „Li s-a spus că nu vor mai pune niciodată piciorul pe stadion și că sunt concediați”, explică martorii încăierării.

Potrivit aceleiași surse, deși muncitorii români și albanezi își petrec noaptea în același hotel din Calella, ei lucrează pentru companii subcontractoare diferite. Agenții  fac cercetări pentru a afla dacă există mai multe persoane implicate în această încăierare în masă și așteaptă evoluția răniților, care au fost duși la centre medicale.

Mai multe surse au declarat pentru acest ziar că încă de săptămâna trecută pe șantier au existat tensiuni, mai multe grupuri de muncitori acuzându-se reciproc de furturi de materiale.

Acesta este cel mai recent incident de pe șantierul de pe Camp Nou, după ce presa catalană a dezvăluit condițiile precare de muncă a zeci de muncitori de origine română care au lucrat pe șantierul de pe Camp Nou. Acești angajați au denunțat că trăiesc un adevărat coșmar, având în vedere că șefii lor, deși le-au promis un salariu în conformitate cu legislația spaniolă, nu i-au plătit niciodată, iar ulterior Inspecția Muncii a constatat că nici măcar nu fuseseră angajați așa cum prevede legea

×
Subiecte în articol: camp nou bătaie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close