Antena 3 CNN Actualitate Muncitor ucis de căderea unui excavator

Muncitor ucis de căderea unui excavator

Muncitor ucis de căderea unui excavator
15 Mai 2007   •   19:09

Un om a murit şi un altul a fost rănit, după ce un excavator s-a prăbuşit în zona Ilioara din Capitală. Cupa excavatorului s-a rupt în timp ce oamenii lucrau la Poligonul Ilioara. Nu mai puţin de patru accidente de muncă în care au fost implicate macarale sau alte utilaje de mare tonaj au avut loc, în acest an, pe şantierele din Capitală. Produse fie din cauza unor erori umane, fie a unor defecţiuni, unele dintre accidente s-au soldat cu victime umane. Cel mai grav a avut loc în ianuarie, când braţul unei macarale s-a prăbuşit. Patru oameni au murit atunci.

Cel mai recent incident a avut loc acum o lună, când pe şantierul de la pasajului Basarab s-a prăbuşit o macara. Din fericire, nu au fost victime omeneşti. Un accident mult mai grav a avut loc în martie, când o macara de pe şantierul Bibliotecii Naţionale s-a prăbuşit peste Dâmboviţa şi a avariat şapte maşini. Utilajul a căzut pentru că muncitorii care îl dezmembrau nu au respectat procedurile de lucru.

Însă cel mai grav accident de muncă produs în Bucureşti în ultimii zece ani a avut loc în luna ianuarie. Patru oameni au murit şi alte două au fost grav rănite după ce un subansamblu al unei macarale de pe un şantier din sectorul 2 s-a prăbuşit de la 40 de metri înălţime. Autorităţile au declarat că o defecţiune tehnică a cauzat accidentul.

Numeroase asemenea accidente au avut loc şi în ţară. Cel mai grav s-a produs în vara anului trecut, în portul Constanţa. O macara plutitoare împinsă de un remorcher a lovit braţul unei alte macarele fixe, pe care se aflau nouă oameni. În urma accidentului de muncă şase oameni au murit, iar alte trei au fost grav rănite.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close