Antena 3 CNN Actualitate Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern: "Unde e lege nu e tocmeală. Când datoria depășește 50% trebuie luate măsuri"

Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern: "Unde e lege nu e tocmeală. Când datoria depășește 50% trebuie luate măsuri"

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale (BNR), a atras atenţia Guvernului să fie foarte atent cum gestionează "partea de cheltuieli făcând comparații care nu sunt potrivite".

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   20:59

Întrebat dacă în 2025 consideră că va fi cazul aplicării unor măsuri mai drastice, inclusiv cea a înghețării pensiilor şi salariilor, mai ales că este o lege în acest sens care stipulează că dacă datoria publică depășește 50% din PIB această măsură de poate aplica, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, a spus:

"Unde e lege, nu-i tocmeală. Când datoria depășește 50% trebuie luate măsuri. Nu știm care vor fi acele măsuri și când se vor lua, dar ele se vor lua. Încurajăm, pe căile pe care putem să le avem și noi, Guvernul să facă această corecție fiscală, dar este greu, recunoaștem. 

Într-un an și electoral, și cu aceste discuții nesfârșite despre cum să se facă corecția fiscală. Atenție mare la încercarea de a tăia numai pe partea de cheltuieli și făcând comparații care nu sunt potrivite. Mai mult, nu pot să spun", a precizat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close