Antena 3 CNN Actualitate MRU recunoaşte: STS poate FRAUDA alegerile. Deutsche Welle: Fostul director al SIE ar trebui să dea lămuriri

MRU recunoaşte: STS poate FRAUDA alegerile. Deutsche Welle: Fostul director al SIE ar trebui să dea lămuriri

1 minute de citit Publicat la 20:04 06 Feb 2014 Modificat la 20:04 06 Feb 2014
MRU recunoaşte: STS poate FRAUDA alegerile. Deutsche Welle: Fostul director al SIE ar trebui să dea lămuriri
Foto: Agerpres
Dana Grecu a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", o declaraţie recentă a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, prin care recunoaşte că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) are pârghii prin care poate frauda alegerile electorale.

"USL vrea cu orice pretsa puna un argat politic la conducerea STS-ului. Proiectul de lege al USL, privind trecerea STS la MAI, este neconstitutional. Simt o neliniste apasatoare, acum in an electoral. Ponta este convins ca STS ii va aduce voturi daca isi planteaza un om la conducerea institutiei care are in subordine toata infrastructura de comunicatii si informatica pentru procesele electorale", a scris Mihai Răzvan Ungureanu, pe blogul de membru al Senatului

Declaraţia lui MRU, fost şef de servicii secrete, a fost comentată şi de jurnaliştii Deutsche Welle, care au ajuns la conclizia că "serviciile de securitate româneşti nu se supun unui control democratic, precum cele din Statele Unite".

"Aceste afirmaţii sunt şi ciudate şi neliniştitoare în acelaşi timp. Directorul STS, Marcel Opriş, a argumentat public în mai multe ocazii că STS nu are atribuţii legale cât priveşte procesul electoral, dar, mai important, că nu are nici posibilitatea practică de a influenţa într-un fel sau altul rezultatul. El răspundea unor suspiciuni similare cu cele pe care le formulează Răzvan Mihai Ungureanu, dar cu semn inversat. Or, ceea ce spune acum fostul director al SIE este că STS are, dacă îşi propune, posibilitatea de a frauda alegerile. Este adevărat? Poate că ar trebui ca un politician care a deţinut funcţia de ministru de Externe şi de director al unui important serviciu de informaţii să dea mai multe lămuriri în această privinţă. A fost doar un mod de a vorbi, aşa cum vorbesc mai toţi politicienii din România, fără grija pentru adevăr, cu unicul scop de a-şi discredita adversarii? Sau e mai mult decât atât?", se arată în articolul Deutsche Welle.

×
x close