Antena 3 CNN Actualitate Motivul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României

Motivul excluderii Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României

principee.jpg
Foto: Agerpres
10 Aug 2015   •   17:12
PRINCIPELE NICOLAE. Preşedintele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, Dinu Zamfirescu, a comentat, în ediţia de luni a emisiunii "Esenţial", decizia Majestaţii Sale Regelui Mihai de a-i retrage titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi de a-l exclude din succesiunea la Coroana României.

Dinu Zamfirescu s-a arătat extrem de surprins de această decizie luată de Familia Regală, având în vedere că a asistat la o discuţie, la reşedinţa Majestăţii Sale din Elveţia, referitoare la rolul pe care Principele Nicolae l-ar putea avea la conducerea României.

Fostul deţinut politic a afirmat, la Antena 3, că Familia Regală ar fi vrut ca Principele Nicolae să fie educat în tradiţia şi în cultura românească, însă, pentru că era minor, părinţii săi s-au opus venirii sale în România.

Dinu Zamfirescu a mai spus că a avut ocazia să îl cunoască personal pe Principele Nicolae, subliniind că acesta s-a arătat destul de interesat de istoria poporului român, chiar dacă, iniţial, nu înţelegea foarte bine limba română.

"Probabil că a existat un motiv întemeiat ca Regele să ia această decizie", a mai spus Dinu Zamfirescu, despre această decizie care îl vizează direct pe PRINCIPELE NICOLAE.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I principele nicolae
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close