Consiliul Superior al Magistraturii a trimis, vineri, ministrului Justiţiei avizele pentru cei şase candidaţi propuşi în funcţiile de conducere de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, DNA şi DIICOT, propunerile de numire a acestora urmând să ajungă la preşedintele Traian Băsescu.
CSM arată în motivarea avizului pozitiv dat Laurei Codruţa Kovesi, propusă pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că aceasta a dat dovadă de profesionalism, are o viziune managerială corectă privind organizarea DNA, rapiditate în luarea deciziilor şi o rezistenţă deosebită la stres.
Laura Codruţa Kovesi are "o viziune mangerială corectă" în ceea ce priveşte organizarea şi eficientizarea DNA, "prezentând modalităţi concrete şi eficiente de punere în practică a obiectivelor propuse în raport de posibilităţile actuale şi legislaţia în vigoare", a notat Secţia pentru procurori a CSM în motivarea avizului pozitiv dat fostului procuror general al României, informează
Mediafax.
Totodată, în motivarea hotărârii se arată că Laura Codruţa Kovesi are cunoştinţe solide privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
"Referitor la experienţa profesională a doamnei Kovesi Laura Codruţa, se reţine că în exercitarea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a asumat responsabilităţi specifice funcţiei de conducere, remarcându-se prin organizarea eficientă a activităţii, asumarea răspunderii pentru soluţiile adoptate în dosare, rapiditatea în luarea deciziilor, cât şi printr-o rezistenţă deosebită la stres", se precizează în motivarea deciziei Secţiei pentru procurori.
Kovesi a convins membrii Secţiei pentru procurori a CSM şi prin realele "calităţi manageriale, impunându-se prin tact şi echilibru, şi menţinerea unui climat de muncă nonconflictual".
De asemenea, membrii Secţiei pentru procurori au arătat că Laura Codruţa Kovesi s-a remarcat şi prin organizarea şi coordonarea eficientă a procurorilor din subordine şi o bună comunicare în relaţiile de serviciu. CSM mai notează că rezultatele obţinute de fostul procuror general au fost apreciate şi pe plan internaţional.
"Laura Codruţa Kovesi dispune de cunoştinţe solide în domeniul dreptului penal, cunoştinţe pe care le-a aplicat în practică în mod corect, cunoaşte instituţiile europene şi internaţionale, normele şi mecanismele ce reglementeză raporturile Ministerului Public cu acestea", se mai arată în motivare.