Antena 3 CNN Actualitate Morga din Iaşi aşteaptă de 3 luni frigidere noi

Morga din Iaşi aşteaptă de 3 luni frigidere noi

Morga din Iaşi aşteaptă de 3 luni frigidere noi
04 Iul 2007   •   17:28

Morga spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi aşteaptă de aproape 3 luni frigidere noi. Situaţia nu mai suportă nicio amânare, iar angajaţii spun că mirosul care vine din camerele unde sunt depozitate cadavrele este insuportabil. Conducerea instituţiei afirmă ca are bani pentru noi achiziţii. Cumpărarea frigiderelor şi a unor noi mese de disecţie a fost blocată de neînţelegerile dintre firmele care s-au luptat pentru obţinerea contractului. Între timp, cadavrele sunt depozitate pe mese, la temperatura de afară. Aşa că se descompun mult mai rapid din cauza caniculei, iar personalul spitalului face cu greu faţă mirosului insuportabil. Până la soluţionarea contestaţiilor, condiţiile vor rămâne neschimbate.

Dragoş Negru, şeful Clinicii Radiologie, spune că ?este de foarte multe ori un miros îngrozitor. Vă mărturisesc că nu am avut curaj să mă duc în ultima perioadă acolo, din cauza mirosului?. În aceste condiţii, spitalul riscă să fie amendat, dar nu are o altă soluţie pentru depozitarea cadavrelor. ?Cadavrele care vin de la Clinic sunt depozitate pe mesele de autopsie. Ventilaţia se face numai prin geamuri. Dacă afară sunt 36 sau 38 de grade, şi în interior, în sălile respective, sunt aceleaşi temperaturi?, spune şeful Clinicii Anatomopatologie, Niculina Florea.

Conducerea spitalului susţine că firmele care doresc să obţină contractul nu mai contenesc să se reclame între ele. Între timp, cadavrele se descompun în canicula de afară, iar medicii şi pacienţii spitalului îşi riscă sănătatea.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close