Antena 3 CNN Actualitate Monument istoric dotat cu... termopane

Monument istoric dotat cu... termopane

Monument istoric dotat cu... termopane
23 Mai 2007   •   23:08

Mănăstirea Curtea de Argeş, declarată monument istoric, este în curs de modernizare! De acum, mănăstirea va avea... termopane! Înaltele feţe bisericeşti de la Episcopia Argeşului şi Muscelului nu au ţinut cont că lăcaşul de cult se află pe lista monumentelor protejate prin lege. S-au gândit doar la confortul lor şi al enoriaşilor. Preoţii şi ghizii mânăstirii sunt cei mai fericiţi. Nu vor mai tremura la iarnă, când afară va fi vifor. Uşile din fier situate la intrarea în lăcaşul de cult şi vitraliile vechi de sute de ani au fost dublate de uşi şi geamuri din termopan cu cadre metalice. Însă, turiştii nu agreează această schimbare.

Conducerea Episcopiei, cea care a hotărât să se pună termopane la Curtea de Argeş, nu a putut fi contactă pentru un punct de vedere. Pe de altă parte, conducerea Direcţiei pentru Cultură Argeş spune că termopanele au fost montate ilegal la mănăstire.

Mănăstirea Curtea de Argeş a fost construită între anii 1512-1517 şi a fost ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab. De câţiva ani, lăcaşul de cult s-a transformat într-un veritabil şantier.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close