Antena 3 CNN Actualitate Moaştele Sf. Ioan Gură de Aur vor fi aduse la Iaşi de la Meteora

Moaştele Sf. Ioan Gură de Aur vor fi aduse la Iaşi de la Meteora

Moaştele Sf. Ioan Gură de Aur vor fi aduse la Iaşi de la Meteora
06 Oct 2007   •   10:57

Fragmente din moaştele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur de la Mănăstirea Varlaam, Meteora, vor fi aduse la Iaşi pe 11 octombrie, cu prilejul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, a declarat preotul Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur vor fi aduse la Iaşi de o delegaţie condusă de ÎPS Serafim, Mitropolitul de Stagona şi Meteora, din Grecia, care va sosi pe Aeroportul Internaţional Iaşi în jurul orei 12.00.

Sosirea pe Aeroportul Iaşi va fi urmată de o procesiune până la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, unde moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur vor fi depuse lângă moaştele Sfintei Parascheva până vineri, 13 octombrie. Atunci cele două racle cu sfinţi vor fi scoase în procesiunea „Calea Sfinţilor”, după care vor fi aşezate pe esplanada din Curtea Mitropolitană, într-un baldachin special amenajat. Sfintele moaşte vor rămâne în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei până pe 16 octombrie.

Anual, pe 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, aproximativ un milion de credincioşi din ţară şi din străinătate vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi, pentru a se închina la racla cu moaştele sfintei.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close