Antena 3 CNN Actualitate Mitrea: Geoană, "captiv". " Marian Săniuţă şi Ion Vasile, "primii pe lista neagră" a lui Hrebenciuc

Mitrea: Geoană, "captiv". " Marian Săniuţă şi Ion Vasile, "primii pe lista neagră" a lui Hrebenciuc

Mitrea: Geoană, "captiv". " Marian Săniuţă şi Ion Vasile, "primii pe lista neagră" a lui Hrebenciuc
06 Iul 2009   •   14:13

Senatorul Miron Mitrea continuă luni seria atacurilor cu adresă la mai vechiul său rival, Viorel Hrebenciuc. De această dată, senatorul rămas fără ?cavalerie? reiterează o mai veche temă din partid, cea a debarcării în teritoriu a reprezentanţilor vechii gărzi, cum ar fi cazul apropiaţilor lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, liderii filialelor PSD Prahova şi Buzău, Marian Săniuţă şi Ion Vasile. Mitrea susţine pe blog că cei doi colegi de partid sunt "primii pe lista neagră" a lui Hrebenciuc, pe care acuză că se află în spatele dosarelor care i se "fabrică". Senatorul supralicitează calificându-l pe lidrul său de partid, Mircea Geoană, drept ?prizonierul? lui Hrebenciuc, iar pe Năstase ?victimă a grupului Hrebenciuc" fie că-i place fie că nu.

În opinia senatorului social-democrat, "grupul Hrebenciuc dă acum bătălia finală pentru a pune mâna definitiv pe Partidul Social Democrat".
"Pe Ion Iliescu, omul care le ţinea influenţa departe de vârful partidului, l-au marginalizat, ba chiar îmi amintesc că, la un moment dat, au pus problema excluderii lui din partid. Oamenii apropiaţi lui Ion Iliescu au fost îndepărtaţi unul câte unul din funcţii. Dintre cei rămaşi, Marian Săniuţă şi Vasile Ion sunt primii pe lista neagră a lui Hrebenciuc. Adrian Năstase, fie că îi place să creadă sau nu, este şi el victimă a grupului Hrebenciuc", scrie Mitrea, care suţine că "Hrebenciuc ştie foarte bine de ce cazul Năstase a fost amânat pentru la toamnă, când va fi prezentat drept motivul pentru care România nu va primi bani de la UE".
În ceea c priveşte propria sa persoană, Mitrea îl acuză pe Hrebenciuc că prin intermediul anumitor procurori din DNA se caută fabricarea de noi dosare pe numele său.
"De câteva luni de zile ştiu că anumiţi procurori din DNA se dau peste cap ca să-mi fabrice noi dosare. Mai exact, din clipa în care am început să scriu pe blog despre adevăraţii lor sefi, adunaţi în grupul al cărui exponent este Viorel Hrebenciuc, şi de când am anunţat că vreau să candidez la şefia PSD. În prima fază, membrii grupului mi-au trimis mesaje ca să mă convingă să renunţ, apoi, când au văzut că nu renunţ, au trecut la ameninţări. Hrebenciuc a fost primul, spunând la o emisiune tv că n-ar vrea să fie în pielea mea. L-a urmat, din păcate, Mircea Geoană, care a precizat, în faţa ziariştilor, că o să am probleme. Am spus Ťdin păcateť, pentru că, deşi a pornit ca un lider care părea să fie dedicat partidului şi social democraţiei, Geoană a ajuns să fie captivul grupului Hrebenciuc", mai notează Mitrea.
Miron Mitrea se consideră una dintre "ţintele preferate" ale grupului Hrebenciuc, format din foşti securişti, oameni ai fostelor servicii secrete cu puternice conexiuni în lumea politică, în lumea interlopă, în poliţie, în magistratură şi în lumea afacerilor, pe care-l acuză că are drept scop influenţarea instituţiilor statului român, controlarea puterii pentru face cât mai mulţi bani.
"Acei procurori controlaţi de grupul Hrebenciuc s-au pus pe treabă. Şi pentru că demisia mea din Parlamentul trecut i-a încurcat foarte mult, au început să fabrice noi dosare. Dosare care au ca scop nu atât trimiterea mea în judecată, cât hăituirea mea şi distrugerea imaginii mele publice. Ceea ce se întâmplă în aceste zile este dovada clară a acestui fapt. Când a izbucnit scandalul cu arestarea lui Necolaiciuc în Statele Unite, ştiam ce o să urmeze. S-a încercat pe toate căile legarea imaginii mele de Ťrăulť zilei", afirmă senatorul PSD.
Mitrea trage atenţia că "Hrebenciuc & co." vor încerca să îl dea afară din PSD. "Deja au trecut la intimidarea tuturor celor apropiaţi mie, pentru a mă lipsi de sprijinul acestora. Că e vorba de Mădălin Voicu, Eugen Nicolicea, Marian Oprişan, Florin Iordache sau Radu Mazăre, toţi au fost luaţi în colimator şi vânduţi presei ca băieţi răi, cu probleme. Pe Marian şi pe Radu îi vor hărţui niţel şi cu magistraţii pe care grupul Hrebenciuc îi controlează, lăsându-i să creadă că problemele le vin, de fapt, din altă parte. Vestea proastă pe care le-o dau, însa, lui Hrebenciuc şi grupului său este că sunt pregătit pentru toate atacurile lor şi că nu mă las", mai comentează Mitrea.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close