Antena 3 CNN Actualitate Miting de susţinere a preşedintelui

Miting de susţinere a preşedintelui

Miting de susţinere a preşedintelui
22 Apr 2007   •   10:52

Traian Băsescu a mulţumit participanţilor la miting pentru că şi-au sacrificat o duminică în numele democraţiei şi a statului de drept. ?Oare avem de învins un balaur??, a întrebat preşedintele Băsescu la urcarea pe scenă. Preşedintele suspendat a precizat că e timpul ca România sa devină un stat modern în care instituţiile să lucreze pentru cetăţeni. Cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea au vândut idealurile victoriei din 2004 cu miros de petrol, a spus Băsescu celor 10.000 de oameni prezenţi la manifestaţie.

?Cine dă dreptul la 322 de oameni să interzică democraţia, să anuleze voturile a milioane de români??, a întrebat preşedintele suspendat. ?Tot ce am cerut eu reprezintă deziderate pentru toţi românii. La referendum trebuie să votaţi împotriva suspendării mele? a precizat Băsescu. Acesta şi-a exprimat regretul că nu sunt alături de el, la miting, ?partizanii suspendării? şi a cerut celor prezenţi să nu se lase păcăliţi de ?poveştile? care vor apărea în următoarea perioadă, să meargă la vot şi să voteze aşa cum le spune conştiinţa. Printre susţinătorii din Piaţa Constituţiei s-au numărat şi Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Monica Macovei şi Elena Udrea.

Blaga: Mitingul din Bucureşti nu este organizat de PD

Vasile Blaga a comentat declaraţiile social democraílor, care susţin că mitingurile sunt organizate de PD şi sunt ilegale. ?Partidul Democrat îşi va asuma întotdeauna toate manifestările pe care le organizează. El nu organizează astăzi manifestarea din Bucureşti, dar o să vedeţi probabil foarte mulţi membri ai PD la acest miting. PD este totuşi un partid cu peste 300.000 de membri şi nu pot fi opriţi să se manifeste şi vor participa şi astăzi la miting. Sunt convins că vor veni foarte mulţi dintre cei care nu sunt membri ai PD?, a afirmat Blaga.

Organizatorii mitingului au negat implicarea PD

"Pentru a elimina orice umbră de îndoială cu privire la o anume implicare a vreunui partid politic în organizarea acestei maifestaţii paşnice, pur democratice, vă aducem la cunoştinţă că preşedintele Asociaţiei pentru Siguranţa Cetăţeanului, domnul Ştefan Farkaş, este membru al Organizaţiei PNL Sector 5", se precizează într-un comunicat. Printre cei care vor fi prezenţi în piaţă se numără Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Traian Ungureanu sau Vladimir Tismăneanu, dar şi o serie de artişti români care vor cânta pentru manifestanţi.

Citiţi SUSŢINĂTORII LUI BĂSESCU VIN DIN ŢARĂ

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close