Antena 3 CNN Actualitate Mister în cripta Patriarhului. Au fost descoperite oase umane

Mister în cripta Patriarhului. Au fost descoperite oase umane

Mister în cripta Patriarhului. Au fost descoperite oase umane
01 Aug 2007   •   20:58

Mormântul Patriarhului Teoctist ascunde un mister pe care nimeni nu l-a putut lămuri încă. Rămăşiţe umane neidentificate au fost descoperite în locul unde se amenajează mormântul Patriarhului. Nimeni nu ştie ale cui sunt şi nici când sau cine le-a îngropat acolo, în Catedrala Patriarhală, lângă mormintele a trei Patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Lucrările de amenajare a mormântului au început marţi seară. La un moment dat, în timp ce săpau, muncitorii au dat peste câteva oase umane - un craniu, un femur, maxilarul şi alte câteva fragmente dintr-un schelet.

Nimeni nu ştia de existenţa lor. Misterul e cu atât mai mare cu cât nu se ştie ale cui sunt, şi nici când au fost îngropate acolo şi de către cine. Nu a fost găsit niciun indiciu care ar putea duce la identificarea lor. Purtătorul de cuvânt al patriarhiei, Bogdan Teleanu, spune că probabil acolo a fost un cimitir. Părintele Antim îl contrazice: ?N-a fost niciun cimitir aici niciodată?.

?Oasele pe care le-am găsit erau galbene ca ceara, semn că cel înhumat aici a dus o viaţă aleasă?, a declarat părintele Antim. El spune că oasele găsite au fost spălate cu vin şi untdelemn, li s-a făcut o slujbă şi apoi au fost reîngropate în acelaşi loc din care au fost scoase, conform tradiţiei.

Misterul va rămâne în cripta unde va fi înmormântat Patriarhul Teoctist. După o slujbă de reînhumare, rămăşiţele vor fi îngropate înapoi în criptă, într-un sac, la picioarele Patriarhului.

Citiţi TRUPUL PATRIARHULUI READUS ÎN CATEDRALA PATRIARHALĂ

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close