Antena 3 CNN Actualitate Miron Mitrea: Nicolicea mi-a făcut "un deserviciu" analizându-mi dosarul

Miron Mitrea: Nicolicea mi-a făcut "un deserviciu" analizându-mi dosarul

Miron Mitrea: Nicolicea mi-a făcut "un deserviciu" analizându-mi dosarul
13 Mai 2008   •   08:39

Social-democratul Miron Mitrea s-a prezentat, marţi, la Parlament, unde o subcomisie parlamentară studiază dosarul său. După audiere, comisia juridică va întocmi un raport final ce va fi prezentat plenului. În urma votului, se va decide dacă Miron Mitrea poate sau nu să fie cercetat penal pentru corupţie. Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală în cazul fostului ministrui al Transporturilor.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor, Miron Mitrea declară că înrega poveste cu dosarul de la DNA nu poate fi considerată o comandă politică. Mai curând ar fi vorba despre rea-voinţă.

Fostul ministru al Trasnportuilor spune că dosarul nu s-a vrut a fi înaintat instanţei pentru că nu se dorea practic judecarea lui, ci iniţierea unei discuţii publice de amploare.

?Aceasta este a treia oară când se încearcă începerea urmăririi penale. De ce nu a fost finalizat? E vorba de imagine. Dacă era ceva juridic, se trimitea dupa 6 luni instanţei?.



În ceea ce priveşte aparetnul favor pe care finul său, Eugen Nicolici i l-ar fi făcut prin aruncarea unei ocheade peste dosarul acestuia, Mitrea spune că i-a făcut ?un deserviciu?.

?Nu l-am certat, dar aş fi preferat să nu faca asta?, a mărturisit social-democratul.

Mitrea declară că, în orice caz, finul său nu avea cu ce să îl pună şa curent. ?E un caz banal ce implică prelungirea unei case cu două camere şi o baie?, precizează fostul ministru. Acesta le-a mărturisit jurnaliştilor că ar dori ca Parlamentul să dea aviz favorabil, dar să şi înceapă o anchetă în ceea ce priveşte modul în care DNA ?îşi face treaba?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close