Antena 3 CNN Actualitate Miriştea arde lângă Autostrada Soarelui

Miriştea arde lângă Autostrada Soarelui

Miriştea arde lângă Autostrada Soarelui
08 Iul 2007   •   13:55

Mai multe incendii au reizbucnit duminică pe câmpurile de lângă Autostrada Soarelui. De dimineaţă pompierii au stins un foc în dreptul localităţii Fundulea, la kilometrul 39. De această dată, incendiul s-a produs lângă calea ferată din regiune, în condiţiile în care mai multe gunoaie menajere au ars pe o suprafaţă destul de întinsă, existând pericolul ca focul să se extindă înspre mirişte. Pompierii sunt în stare de alertă pentru că flăcările pot cuprinde oricând miriştile de lângă carosabil.

Doar duminică pompierii au stins patru focare. Suprafeţe de mirişte au ars în mai multe locuri, dar nu s-au semnalat evenimente deosebite şi circulaţia s-a desfăşurat normal. Autostrada este destul de aglomerată, numeroşi turişti întorcându-se din weekend-ul petrecut la mare.

O persoană a murit şi alte 12 au fost rănite, dintre care şapte răniţi grav şi cinci răniţi uşor, conform Ministerului de Interne, în urma a două tamponări în lanţ petrecute vineri pe Autostrada Soarelui, din cauza fumului gros produs de arderea miriştilor. Accidentele au avut loc pe ambele sensuri, atât spre Constanţa cât şi spre Bucureşti. În carambol au fost implicate 19 autoturisme.

În ziua următoare, flăcările au cuprins vegetaţie uscată de pe marginea drumului, la kilometrul 89 al autostrăzii, incendiul fiind stins de pompieri după mai bine de o oră de luptă cu flăcările.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close