Antena 3 CNN Actualitate Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, audiat la DNA în cazul corupţiei din Portul Constanţa

Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, audiat la DNA în cazul corupţiei din Portul Constanţa

2 minute de citit Publicat la 10:05 28 Iul 2011 Modificat la 10:05 28 Iul 2011
Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, audiat la DNA în cazul corupţiei din Portul Constanţa
Foto: Intact Images
Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL a fost audiat la DNA în calitate de martor. Numele lui apare în stenogramele din Portul Constanţa.

La intrarea în sediul DNA, liderul senatorilor PDL a precizat că a fost chemat în calitate de martor. Toader a menţionat că a avut câteva discuţii cu fostul secretar de stat Laurenţiu Mironescu, în legătură cu un proiect de lege.

Audierea a durat aproximativ o oră. La ieşirea din sediul DNA, Mircea Toader a declarat că avocaţii lui Mironescu au fost cei care au solicitat audierea sa, chemându-l ca martor. Liderul deputaţilor PDL a mai declarat că nu a făcut niciodată lobby pentru numirea lui Mironescu în funcţie.

Dosarul Portului Constanţa cuprinde mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice între Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port, informează Mediafax.


Într-una dintre convorbiri, din 7 septembrie 2010, Laurenţiu Mironescu îl anunţă pe Pilcă în legătură cu faptul că se va întâlni cu Mircea Toader, lider al deputaţilor PDL, care l-ar fi cooptat pentru a elabora legislaţia în domeniul maritim şi portuar. Discuţia se încheie cu formula "Succesuri!".

Mircea Toader, la intrarea în DNA:



Stenograme din cazul corupţiei din Portul Constanţa:

Mironescu Laurenţiu: Eu astăzi mă duc la... la Mircea Toader.

Pilcă Aurelian-Cătălin
: Da?


Mironescu Laurenţiu: De fapt, astăzi plec, mâine mă duc la Mircea Toader, care m-a cooptat la modul eu să-i fac legislaţia în domeniul maritim şi portuar.
 

Pilcă Aurelian-Cătălin: Foarte bine! Dacă te pricepi la asta, de ce să nu-i faci, nu?

Mironescu Laurenţiu: Poftim?

Pilcă Aurelian-Cătălin: Te pricepi la asta, de ce să nu-i faci?

Mironescu Laurenţiu: A, mă pricep, îi fac şi vreau să... Bănuiesc că o să intru şi în intimitatea ministrului, acolo, ştii, adică...

Pilcă Aurelian-Cătălin
: Aha, Dar nu zice nimic deocamdată.

Mironescu Laurenţiu: A zis că s-a sfătuit cu Anca. N-am nicio treabă, măi, eu nu ştiu nimic din ce se întâmplă.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da, păi tocmai de asta.

Mironescu Laurenţiu: Doamne fereşte!

Pilcă Aurelian-Cătălin: Aha.

Mironescu Laurenţiu: Înţelegi? Pe de altă parte, tot ce aflu pe subiectul acesta, îţi spun, ca să vezi cum manevrezi.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Da, păi, normal, îhî.

Mironescu Laurenţiu: Mda, Bine, Aline.

Pilcă Aurelian-Cătălin: Bine, hai! Succesuri!


Mircea Toader, la ieşirea din DNA:


Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general din Ministerul de Interne, a fost arestat în acest dosar, însă a fost eliberat de magistraţii de la Curtea Supremă în 21 iunie.

Printre numele împlicate în acest dosar se numără şi cel al senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Pe 11 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor emise pe numele celor 21 de persoane reţinute în acest caz.

Au rămas în arest, printre alţii, Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, precum şi Constantin Olteanu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.



 

×
x close