Antena 3 CNN Politică Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Geoană, despre vizita premierului maghiar la Moscova: „Ce a făcut Orban nu angajează NATO. Nu are girul aliaților”

Mircea Geoana profimedia images
Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2024   •   22:05

Aflat la Washington, pentru Summitul Alianței Nord-Atlantice, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre riscul ca demersurile lui Viktor Orban să afecteze NATO și sprijinul oferit Ucrainei. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mers vineri la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, atrăgându-şi imediat reproşuri din partea colegilor din UE

„Vom continua să mergem în direcția susținerii Ucrainei. Ceea ce face un aliat în plan național, nu angajează NATO. Nu este o misiune care să aibă girul sau sancțiune din partea aliaților. Este un subiect politic.

Presa și comunitatea internațională le comentează, dar sub nicio formă asemenea gesturi nu afectează unitatea noastră. Vom continua să fim intransigenți față de Rusia pentru că, din păcate, Rusia și conducerea de la Kremlin au ales o politică pe termen lung de agresivitatea la adresa democrațiilor occidentale.

Și-au transformat statul, economia, politica externă, sistemul de apărarea într-o logică de confruntare cu occidentul. Consideră occidentul și NATO ca fiind adversarii lor. Nu suntem adversarii lor. 

De îndată ce Rusia va sfârși acest conflict și va reveni la un comportament normal, vom fi primi interesați să intrăm într-un dialog. 

Cu vizite sau fără vizite, condițiile politice pentru o soluționare politică nu s-au întrunit”, a declarat Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close