Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct NATO: "Forţele militare ruse rămân pe poziţii | Nu vedem semnale de dezescaladare"

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct NATO: "Forţele militare ruse rămân pe poziţii | Nu vedem semnale de dezescaladare"

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct NATO, a vorbit, la finalul întâlnirii miniştrilor de apărare din NATO, despre faptul că "forţele militare ruse rămân pe poziţii".

mircea geoana secretarul general adjunct nato
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct NATO: "Forţele militare ruse rămân pe poziţii | Nu vedem semnale de dezescaladare" Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Alin Tarnovschi    |    17 Feb 2022   •   10:10

"Foarte multă lume este interesată de discuţiile pe care le-am văzut cu miniştrii de apărare din NATO cu privire la situaţia complicată din jurul Ucrainei şi la măsurile pe care NATO le-ar putea lua pentru întărirea posturii de descurajare pe flancul estic, inclusiv în Marea Neagră, inclusiv în România.

Am încheiat o zi lungă, densă, substanţială de discuţii între aliaţi pe subiectul Federaţiei Ruse şi a Ucrainei. Nu vedem încă semnale de dezescaladare din partea Rusiei. Forţele militare ruse rămân practic pe poziţii. Încurajăm şi reinvităm Federaţia Rusă la masa dialogului cu NATO. Aşteptăm un răspuns în această direcţie.

Miniştrii apărării din NATO au analizat modalităţi de întărire a posturii, a prezenţei militare NATO pe flancul estic, inclusiv au analizat opţiunea ca noi grupuri de luptă să fie înfiinţate pe flancul estic.

Aliaţii au salutat anunţul făcut de Franţa pentru a conduce un astfel de grup de luptă în România şi au însărcinat comandanţii militari din NATO să analizeze această opţiune.

Este un mesaj clar de dialog şi diplomaţie cu Federaţia Rusă, de descurajare, apărare şi vigilenţă sporită pentru teritoriul aliat", a declarat Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Câteva concluzii după întâlnirea de astăzi a Miniștrilor Apărării din statele NATO:

Publicată de Mircea Geoana pe Miercuri, 16 februarie 2022

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close