Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu se declară stupefiat de declaraţiile lui Cornel Purcărea: Nu aveam cum să-l ajut

Mircea Băsescu se declară stupefiat de declaraţiile lui Cornel Purcărea: Nu aveam cum să-l ajut

Mircea Băsescu se declară stupefiat de declaraţiile lui Cornel Purcărea: Nu aveam cum să-l ajut
24 Aug 2009   •   19:35

"Nu sunt şi nu am fost niciodată implicat în operaţiuni de comerţ cu arme sau explozibili". Declaraţia îi aparţine lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Într-o declaraţie pentru Agerpres, acesta a răspuns acuzaţiilor care i-au fost aduse cu privire la implicarea sa într-o operaţiune cu muniţie.

Replica vine la scurt timp după ce, într-o convorbire telefonică în exclusivitate la Antena 3, fostul director executiv al societăţii Romagro S.A., Cornel Purcărea, a vorbit despre o afacere cu muniţie în care a fost implicat şi fratele preşedintelui, operaţiune supravegheată de mai multe structuri, printre care şi SRI.

Purcărea a vorbit despre legătura pe care una dintre societăţile la care este administrator a avut-o cu Uzina Mecanică Băbeni. Mai exact, preluarea de muniţie pentru "delaborare" (n.r. demontarea muniţiilor devenite inutilizabile sau periculoase).


Citiţi comunicatul remis de Mircea Băsescu (pdf)

Declaraţiile lui Purcărea au fost făcute în contextul în care jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a postat pe site-ul său informaţia conform căreia fratele şefului statului ar fi făcut trafic cu muniţie.

"Povestea însăilată de ziaristul Sorin Roşca Stănescu nu are nici o legătură cu activitatea pe care eu o desfăşor în portul Constanţa, ca manager al unei societăţi comerciale", se arată în comunicatul remis de Mircea Băsescu.


Cornel Purcărea mai susţine că Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea navelor cu muniţii.

În replică, fratele preşedintelui susţine că a rămas "stupefiat".

"Nu aveam cum să-l ajut, pentru că noi nu dispunem de utilaje de descărcare. Mai mult, omul (n.r. Cornel Purcărea) spune că l-am ajutat cu o macara, pentru a descărca acele containere. Cunoscătorii ştiu însă că un container se descarcă cu utilaje speciale de la bordul navelor, şi nu cu macarale de cheu', a precizat Mircea Băsescu pentru sursa citată.


"Activitatea de depozitare a containerelor cu marfă aflate în tranzit prin portul Constanţa se face în conformitate cu legea şi sub supravegherea vămii. (...) Nu numai eu, ci toţi operatorii portuari din Zona Liberă Agigea am văzut şi am ştiut când au fost descărcate vapoarele respective cu muniţie sosită în România, pentru a fi distrusă", a mai declarat Mircea Băsescu.


CORNEL PURCĂREA, DESPRE LEGĂTURA CU MIRCEA BĂSESCU:



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mircea basescu munitie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close