
Mircea Badea a realizat un interviu-exploziv cu Andrew Tate, care a acceptat să vorbească, în exclusivitate, pentru Antena Play, la nici măcar o săptămână după ce el şi fratele său mai mic, Tristan Tate, s-au întors în România din Florida pentru a semna controlul judiciar. Tate a vorbit și despre serialul-fenomen „Adolescence”, spunând că „este un truc” și „propaganda guvernului britanic”.
Miniseria „Adolescence” explorează teme precum misoginismul, cultura și radicalizarea online a tinerilor. Aceasta prezintă povestea lui Jamie, un băiat de 13 ani care ajunge să comită o crimă după ce este influențat de mediul online. Andrew Tate a devenit un simbol al „Manosferei”, o comunitate online care critică feminismul modern și promovează teorii ce învinovățesc femeile pentru dificultățile bărbaților în relații, iar Andrew Tate este prezentat explicit în serial.
„Referința la Andrew Tate în „Adolescence” este o încercare de a pune probleme societale mai largi pe seama unui singur individ, ceea ce nu este nici corect, nici precis. În timp ce influența online este un subiect valid, este nedrept ca publicul să îl transforme în țap ispășitor pentru probleme complexe precum radicalizarea și violența, care provin din factori culturali și sistemici mult mai largi”, este prima reacţie oferită de purtătorul de cuvânt al lui Andrew Tate.
În timpul unui interviu acordat jurnalistului Antena 3 CNN, Mircea Badea, Andrew Tate a spus despre serial că „este propaganda guvernului britanic.
Mircea Badea, jurnalist Antena 3 CNN: „Vă așteptați să vă întreb despre serialul de pe Netflix, „Adolescence”, nu?”
Andrew Tate: „Nu l-am văzut.”
Mircea Badea: „Eu l-am văzut, pentru că mă pregăteam pentru acest interviu. E groaznic”
Andrew Tate: „Da, îmi pot imagina. Adică este propagandă. Este propaganda guvernului britanic.”
Mircea Badea: „Este și adevărat, într-un fel.”
Andrew Tate: „Care parte este adevărată?”
Mircea Badea: „Faptul că lumea în care trăim s-a schimbat mult față de cum era, iar copiii sunt foarte, foarte influențați de internet. Și lucrurile pe care le văd pe Instagram, pe Facebook, pe rețelele sociale...”
Andrew Tate: „Îi pot influența. Categoric.”
„E un truc”
Mircea Badea: „Putem vorbi mult despre mass-media clasică și despre neajunsurile ei, și este în regulă, dar pe internet nimeni nu are nicio responsabilitate. Adică, poate exista libertate fără responsabilitate?”
Andrew Tate: „Înainte de a face asta, cred că trebuie să subliniem o idee importantă despre adolescență, care este un proces psihologic masiv. Nu am văzut serialul, dar am văzut un trailer, și știu asta. Guvernul britanic și globaliștii pretind că băieții albi englezi înjunghie oameni la 13 ani din cauza a ceea ce au văzut pe internet, ceea ce nu este adevărat. Au fost o mulțime de ucigași în Anglia, la vârsta de 13 ani, și toți erau imigranți de culoare. Ăsta este un truc. Le permit celor din lumea a treia să comită crime, și apoi dau vina pe nativi pentru acele crime. Nu spun că toți imigranții sunt răi. Sunt un imigrant. Sunt pe jumătate negru și sunt în România. Dar ce vreau să spun este că, dacă ai crea un serial de propagandă pe Netflix și ai vorbi despre copii de 13 ani care ucid, și aceștia ar fi englezi albi care au văzut lucruri pe internet, când adevărul e că în Anglia singurele persoane de 13 ani care ucid sunt străinii care sosesc cu o barcă, acest lucru nu este adevărat. Este o operațiune psihologică, o încercare de a influența publicul și de a distrage atenția de la problema reală, încercând să o îndrepte către altceva. Asta nu e onestitate, nu e integritate.”
Toată lumea vorbește despre „Adolescence”, o miniserie cutremurătoare de patru episoade, realizată cu performanțe actoricești demne de premii și un scenariu extrem de naturalist și evocator. Fiecare episod este filmat dintr-un singur cadru, o realizare tehnică impresionantă. Dar dincolo de aceste aspecte cinematografice, serialul aduce în discuție teme extrem de actuale și sensibile, precum cultura incel, influența manosphere-ului și impactul social media asupra adolescenților.