Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu: Despăgubirile pentru pasageri le plăteşte TAROM. Compania să găsească banii

Grindeanu: Despăgubirile pentru pasageri le plăteşte TAROM. Compania să găsească banii

Sorin Grindeanu
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre protestele piloților Tarom. Sursă foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2024   •   22:40

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat la Antena 3 CNN când şi cum se va încheia calvarul pasagerilor care au fost afectaţi de zborurile anulate de TAROM. Mai mult, el a precizat şi cine le va oferi oamenilor despăgubiri în acest sens. 

„Compania va plăti despăgubirile. Va trebui să găsească banii pentru că au tot dreptul cei care au pierdut cursele şi cei care au fost şi sunt în această situaţie să primească despăgubiri", a spus Grindeanu.

Întrebat dacă are în vedere schimbarea conducerii TAROM, Grindeanu a spus că acest demers ţine de el, ci de competența Consiliului de Administraţie. 

„Nu eu am dreptul de a schimba conducerea TAROM. Cei care sunt selectați prin legea 109 trebuia să ia deciziile corecte. Consiliul de Administraţie face acest lucru. Astea sunt regulile. Mâine dimineața sper să se reintre în programul normal", a mai spus Sorin Grindeanu.

Mai mult, ministrul Transporturilor a făcut apel la înțelegere susținând că acest haos a venit peste noapte. 

„Mi-aş dori să existe înțelegere din partea tuturor pentru că aceasta situaţie a apărut peste noapte si să fie depășită tot la fel de repede, astfel încât toate eventualele înțelegeri ulterioare să poate fi făcute în liniște. Azi m-au sunat foarte mulţi cunoscuți dacă le pleacă avionul la ora 06:00 spre Timișoara.

Asta este un punct in contractul colectiv de munca semnat între managementul companiei şi piloți şi au această posibilitate de a se declara inapți. Îmi doresc să se închidă cât mai repede acest conflict", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la Antena 3 CNN.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close