Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor: Avem bani pentru Magistrala de metrou Gara de Nord - Otopeni

Ministrul Transporturilor: Avem bani pentru Magistrala de metrou Gara de Nord - Otopeni

agerpres_7698827.jpg
de S.T.    |    12 Mai 2015   •   13:30

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Otopeni va face din București capitala cu cea mai bine structurată rețea de metrou din Europa, a declarat, marți, Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

"Metrorex este în situația în care proiectul de lege în regim de urgență a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord — Otopeni. Dacă s-ar aproba în iunie avem toți banii necesari alocați și cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureștiul va deveni, cu siguranță, capitala cu cea mai bine structurată rețea de metrou din Europa", a mai spus Rus, scrie Agerpres.

În ceea ce privește Master Planul pe transport, el a precizat că rigorile impuse de Comisia Europeană vor trebui respectate de oricine vine la putere în România.

"Dat fiind faptul că acest master plan nu este al PSD, este al României, în mod normal ar trebui să-l susțină toată lumea. Câtă vreme el va fi aprobat de Comisia Europeană este semn că s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui să le respecte și PNL dacă vine la putere și noi. Nu avem un litigiu aici, decât discuții de piață, de vânzători de zarzavaturi", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai.

Citeşte şi:

Instalaţiile de taxare de la metrou, modernizate cu peste 40 milioane euro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close