Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătaţii oferă o creştere de 7% personalului sanitar. Sindicaliştii refuză

Ministrul Sănătaţii oferă o creştere de 7% personalului sanitar. Sindicaliştii refuză

Ministrul Sănătaţii oferă o creştere de 7% personalului sanitar. Sindicaliştii refuză
03 Noi 2008   •   17:39

Negocierile dintre reprezentanţii sindicatulor din domeniul sanitar şi ministerul Sănătăţii s-au încheiat luni fără a înregistra vreun succes notabil. Ministerul Sănătăţii a oferit o majorare a salariilor din Sănătate cu 7%, în 2009, însă reprezentanţii sanitas nu au fost de acord. Negocierile vor fi reluate în cursul zieli de joi sau vineri. Cu toate acestea, sindicaliştii declară că nu vor renunţa la proteste.
"Ministrul a venit cu o propunere pe care n-am putut s-o discutăm, respectiv 5-6-7 la sută în 2009. În ceea ce priveşte drepturile suplimentare, adică prima de stabilitate şi sporul de prevenţie, ministrul a spus că nu se poate pronunţa, nu poate să îşi asume responsabilitatea în numele viitorului Guvern", a declarat Marius Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas. Acesta a daăugat că sindicaliştii cer 5% din PIB-ul pe 2009 pentru Sănătate, fonduri din care s-ar putea asigura creşterea salarială dorită de personanul sanitar.
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, la finalul întâlnirii, că a cerut sprijinul Federaţiei pentru un proces de reformă şi restructurare a unor spitale, proces prin care ar fi disponibilizate unele fonduri care ar putea fi luate în considerare la majorarea cerută de sindicate.
"Dialogul este serios, stăm în continuare la masa negocierilor, dar pretenţiile sindicaliştilor trebuie să fie apropiate de realitate", a afirmat Nicolăescu.
Ministrul este de părere că în urma întâlnirii de la sfârşitul săptămânii, poziţiile celor două tabere vor fi mai apropiate, solicitarea sindicatelor din acest moment fiind totuşi exagerată.
Federaţia Sanitas ameninţă cu greva de avertisment în 14 noiembrie şi cu cea generală din 20 noiembrie.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close