Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Numărul de cazuri de COVID a avut o creştere spectaculoasă. Este o tulpină nouă

Ministrul Sănătăţii: Numărul de cazuri de COVID a avut o creştere spectaculoasă. Este o tulpină nouă

alexandrul rafila
Sursa foto: Facebook/Alexandru Rafila
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2024   •   23:39

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri seară, la Antena 3 CNN, că se constată „o creştere spectaculoasă” a cazurilor de infecţie COVID, statisticile arătând o creştere de la 2.000 la 3.400 de cazuri, la ultima raportare.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare.

Probabil că vom mai creşte două-trei săptămâni până se epuizează populaţia receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte paturile, sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

Cresc cazurile de infecţie COVID

Potrivit ministrului, ajung în spital în egală măsură cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi.

„Sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate şi nevaccinate.

Este o tulpină nouă, vedeţi că această emergenţă în ceea ce priveşte virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, turn-overul e foarte rapid, iar protecţia pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecţie eficientă”, a adăugat ministrul Sănătății.

INSP: 3.446 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în săptămâna 22 - 28 iulie, creştere cu 71%

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marţi, că, în săptămâna 22 - 28 iulie, au fost înregistrate 3.446 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în creştere cu 71% faţă de săptămâna precedentă.

1.082 dintre cazurile noi sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Conform INSP, au fost raportate 9 decese cauzate de COVID-19, dintre acestea 8 decese noi şi un deces care a survenit în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele prezentând comorbidităţi.

Până în prezent, 68.982 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

În ţara noastră au fost înregistrate, până în prezent, 3.539.775 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În ultima săptămână au fost efectuate 900 de teste RT-PCR şi 11.850 de teste rapide antigenice. Rata pozitivităţii a fost de 27%, în creştere cu 6%.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 14.021.070 de teste RT-PCR şi 14.872.346 de teste rapide antigenice.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close