Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii este dezamăgit de serviciul de ambulanţă

Ministrul Sănătăţii este dezamăgit de serviciul de ambulanţă

Ministrul Sănătăţii este dezamăgit de serviciul de ambulanţă
10 Ian 2008   •   14:42

După ce a făcut mari investiţii în medicina de urgenţă, Ministrul Sănătăţii vrea să vadă şi efectele. Momentan, Eugen Nicolăescu se declară dezamăgit, în condiţiile în care un control la serviciile de ambulanţă din ţară a avut rezultate surprinzătoare. Salvări fără personal, aparatură veche, medicamente expirate şi medici care nu îşi fac datoria. Ministrul Sănătăţii promite acum să ia măsuri dure împotriva celor care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Ministrul Sănătăţii atrage atenţia că în ultima perioadă au avut loc mai multe cazuri grave de neglijenţă, soldate cu moartea pacienţilor. În unele situaţii, sancţiunile au mers până la desfacerea contractului de muncă. Este şi cazul angajaţilor de la Ambulanţa Mehedinţi, care, la începutul acestei luni au refuzat să plece cu maşina din staţie din cauza zăpezii.

Ministrul Sănătăţii a dat exemplu şi incidentul de la Buzău, când mai mulţi autostopişti au dat o petrecere într-o maşină a salvării. ?Atrag atenţia că ambulanţa nu e serviciu de taximetrie sau pentru chefuri târzii sau pentru cei care câştigă bani luând autostopişti. Toţi cei care pun în pericol viaţa pacienţilor vor primi sancţiuni dure?, a declarat Nicolăescu.

În urma unor controale în ţară, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au descoperit şi alte nereguli, precum stocuri cu materiale sau electrozi pentru defibrilare expiraţi din 2003. În alte situaţii, medicii de gardă sunt, fie plecaţi pe moment, fie nu îşi fac datoria.

Ministrul Sănătăţii le-a atras atenţia şefilor de la ambulanţă că, în cazul unor căderi abundente de zăpadă sunt obligaţi să colaboreze cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, pentru a se evita situaţiile în care maşinile rămân împotmolite în nămeţi.

Eugen Nicolăescu a precizat că până în vara acestui an vor fi achiziţionate încă o mie de ambulanţe noi, iar până la sfîrşitul anului, alte 900 de maşini.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close