Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății: E epidemie de rujeolă. A scăzut vaccinarea foarte mult. 20 de copii au murit

Ministrul Sănătății: E epidemie de rujeolă. A scăzut vaccinarea foarte mult. 20 de copii au murit

rujeola
Ministrul Sănătății: E epidemie de rujeolă / (fotografie cu caracter ilustrativ) Sursa foto: Bilanol / Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    01 Aug 2024   •   00:03

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, în cadrul emisiunii În fața națiunii de la Antena 3 CNN, despre creșterea numărului de cazuri de rujeolă. Potrivit acestuia, populația nu este conștientă de gravitatea situației, iar acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult în România.

Ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă și susține că, din păcate, epidemia de rujeolă continuă să facă ravagii. În ultimele luni, aproape 20 de persoane au murit din cauza rujeolei.

„Suntem în epidemie de mai mult timp. Sunt populaţii de copii care nu au fost vaccinaţi, acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult, în România, şi au fost judeţe care au fost afectate: iniţial au fost judeţul Mureş, judeţul Braşov, judeţul Arad. Din păcate, avem aproape 20 de decese înregistrate în aceste luni”, a declarat ministrul Sănătăţii, în direct la Antena 3 CNN.

Rafila: „Numărul de cazuri de COVID a avut o creştere spectaculoasă”

De asemenea, tot în cadrul emisiunii În fața națiunii de la Antena 3 CNN, Alexandru Rafila a vorbit și despre creșterea numărului de cazuri COVID. 

 Statisticile arătă o creştere de la 2.000 la 3.400 de cazuri, la ultima raportare.

„Forma de COVID care, în momentul de faţă, reprezintă o infecţie oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creştere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare.

Probabil că vom mai creşte două-trei săptămâni până se epuizează populaţia receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte paturile, sunt internaţi în spitale în jur de 400 de pacienţi, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close