Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii: Clasificarea spitalelor s-a încheiat. Vor fi introduse criterii clare de finanţare

Ministrul Sănătăţii: Clasificarea spitalelor s-a încheiat. Vor fi introduse criterii clare de finanţare

Ministrul Sănătăţii: Clasificarea spitalelor s-a încheiat. Vor fi introduse criterii clare de finanţare
Foto: Intact Images
01 Iun 2011   •   12:34
Procesul de clasificare a spitalelor s-a încheiat, a precizat ministrul Sănătăţii Cseke Attila în cadrul unei conferinţe de presă. Şapte unităţi au fost încadrate în categoria întâi, cea mai înaltă, iar aproximativ 58% dintre unităţi au fost clasificate în clasele patru şi cinci. Ministrul a mai precizat că, începând cu 1 iunie, se introduc reguli clare de finanţare pentru spitale.

Potrivit ministrului Sănătăţii, citat de Mediafax, 347 de unităţi sanitare au fost clasificate, 124 de unităţi fiind încadrate la categoria a patra şi 96, în a cincea. Au fost depuse 460 de dosare pentru clasificare.

În categoria întâi au fost încadrate şapte spitale, dintre care două din Bucureşti - Spitalul Universitar de Urgenţă şi Floreasca - şi câte unul în Constanţa, Timişoara, Cluj- Napoca, Iaşi şi Târgu Mureş.

Ministrul a mai precizat că, de la 1 iunie, se introduc reguli clare de finanţare pentru spitale în funcţie de gradul lor de competenţă şi de clasificarea obţinută.

"Se elimină discrepanţele foarte mari care existau în finanţare, ceea ce înseamnă şi predictibilitate pentru manageri şi pentru toti cei care deţin aceste spitale", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Casa Naţională de Sănătate a anunţat zilele trecute un set de criterii în baza cărora vor fi restricţionate drastic internările. Printre acestea se numără pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

Ministerul Sãnãtãţii nu a fost de acord cu criteriile de internare în spitale.Ministrul Cseke Attila a declarat cã propunerile CNAS sunt subiective, nu sunt realiste şi sunt imposibil de aplicat.
 

×
Subiecte în articol: Cseke Attila spitale
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close