Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii a aprobat majorarea valorii tichetelor de masă şi de creşă. Vezi aici cât vei primi în plus

Ministrul Muncii a aprobat majorarea valorii tichetelor de masă şi de creşă. Vezi aici cât vei primi în plus

Ministrul Muncii a aprobat majorarea valorii tichetelor de masă şi de creşă. Vezi aici cât vei primi în plus
de S.T.    |    15 Mai 2013   •   13:31

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a aprobat marţi, prin Ordin, majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă, conform unui comunicat publicat pe site-ul ministerului.

Astfel, valoarea nominală a tichetului de masă va creşte la 9,35 lei, faţă de 9 lei cât este în prezent, iar cea a tichetelor de creşă la 420 lei, faţă de 400 lei în prezent.

Potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr 142/1998, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Conform art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, valoarea nominală a unui tichet de masă, poate fi indexată, semestrial, cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, potrivit aceleaşi OUG, valoarea sumei lunare acordată sub formă de tichete de creşă poate fi indexată semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de INS.

Cele două ordine intră în vigoare odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close