Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului vrea să construiască noi piste pentru biciclişti

Ministrul Mediului vrea să construiască noi piste pentru biciclişti

Ministrul Mediului vrea să construiască noi piste pentru biciclişti
19 Oct 2007   •   08:01

În mai puţin de doi ani, Capitala şi alte câteva oraşe vor avea piste pentru biciclişti, amplasate corespunzător. Într-o dezbatere publică pe tema noului regulament de urbanism, ministrul Mediului Atilla Korodi a propus ca drumarii să primească autorizaţie pentru construirea şoselelor, numai dacă includ şi amenajări pietonale şi pentru biciclete. Principala modificare adusă Regulamentului general de urbanism constă în obligarea autorităţilor locale de a stabili, până la sfârşitul anului 2008, condiţiile de amplasare şi suprafaţa minimă obligatorie a pistelor pentru ciclişti.

Ministerul Mediului intenţionează ca din 2009 să înceapă deja construirea acestora conform noilor norme. Regulamentul va ţine cont de condiţiile specifice fiecărei localităţi, cum ar fi numărul de locuitori sau intensitatea traficului. Potrivit proiectului, autorităţile locale vor fi obligate să construiască astfel de piste atât pe carosabil şi pe străzi cu sens unic, cât şi în zonele unde au fost începute lucrări de infrastructură, dar nu au fost realizate.

Noua Hotărâre privind aprobarea Regulamentului general de urbanism va fi finalizată în două săptămâni şi ar putea fi discutată în Guvern în luna decembrie. În acest moment, proiectul este afişat pe site-ul ministerului şi este supus dezbaterii publice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close