Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului se plânge că guvernul nu a protejat plajele

Ministrul Mediului se plânge că guvernul nu a protejat plajele

Ministrul Mediului se plânge că guvernul nu a protejat plajele
19 Mar 2009   •   08:19

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, acuză guvernul Tăriceanu că nu a accesat fondurile UE pentru reabilitarea plajelor şi falezelor pe motiv că primarul Constanţei este Radu Mazăre.
Fostul viceprimar al Constanţei susţine că Bucureştiul nu a fost interesat să ia peste 300 de milioane de euro din fondurile europene destinate zonei costiere (plaje şi faleze) din cauză că la Constanţa există primarul Radu Mazăre?.
Astfel, România ar fi putut investi în construcţia de diguri, elaborarea de hărţi de risc la inundaţii, extinderea plajelor de la Marea Neagră şi stoparea eroziunii plajelor şi falezelor. Nemirschi a afirmat că, odată cu instalarea sa în funcţie, acest program nu va mai fi neglijat, scrie Cotidianul.
De asemenea, ministrul vrea să cheltuiască noi bani pentru studierea plajelor. El este nemulţumit de studiile făcute de japonezi, în valoare de două milioane de euro, plătite integral de japonezi, iar acum ar dori o nouă analiză
Oficialul susţine că japonezii nu au studiat bine staţiunea Mamaia.

Pe de altă parte, Nemirschi arăta că România nu va putea evita sancţiunile din partea UE pe problema managementului deşeurilor, singura şansă fiind solicitarea unor păsuiri.

Amenzile s-ar putea ridica la 200.000 de euro pe zi şi vor fi plătite, potrivit acestuia, de autorităţile locale care nu au fost în stare să-şi rezolve problemele şi să închidă gropile de gunoi neecologice. Tot ieri, ministrul a acuzat faptul că aproape 80% din apele uzate se întorc neepurate în natură. El i-a acuzat pe funcţionarii care nu-şi fac treaba, nefiind în stare să atragă şi să cheltuiască fonduri europene pentru proiecte în domeniu.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close