Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei: Sistemul de distribuire aleatorie a dosarelor în justiţie, manipulat de magistraţi

Ministrul Justiţiei: Sistemul de distribuire aleatorie a dosarelor în justiţie, manipulat de magistraţi

Ministrul Justiţiei: Sistemul de distribuire aleatorie a dosarelor în justiţie, manipulat de magistraţi
09 Ian 2009   •   23:01

Sistemul informatic din instanţe, prin care se repartizează aleatoriu dosarele, este manipulat pentru distribuirea cauzelor către anumiţi magistraţi. Acuzaţia, extrem de gravă, a fost lansată de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care spune că se fac deja verificări pe această temă. În replică, CSM spune că afirmaţiile ministrului dăunează grav imaginii magistraţilor.
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu susţine că sistemul "ECRIS" a fost manipulat pentru ca dosarele să fie distribuite către anumiţi magistraţi.
Proaspăt instalat în funcţia de preşedinte al CSM, Virgil Andreieş îl contrazice pe ministrul Justiţiei şi spune că sistemul ECRIS de repartizare a dosarelor nu poate fi păcălit.
Ministrul Justiţiei a declarat, şi că noua conducere a CSM va trebui să aibă o atitudine mai tranşantă faţă de magistraţii incompatibili cu sistemul judiciar. Suficienţa nu are ce să caute în conduita magistratului, a explicat Predoiu.
Consiliul Superior al Magistraturiii consideră că afirmaţiile ministrului Justiţiei dăunează grav imaginii magistraţilor.
?Este inadmisibil ca o persoană cu o asemenea demnitate publică să facă astfel de afirmaţii, de o gravitate extremă, înainte de a sesiza organele în drept. Afirmaţiile cu caracter de generalitate sunt de natură a discredita 'in corpore' sistemul judiciar românesc sau orice alt sistem cu privire la care s-ar face astfel de referiri.? se arată într-un comunicat CSM.
CSM i-a sugerat ministrului Justiţiei să se adreseze organelor competente dacă are informaţii despre existenţa unor reţele infracţionale în sistemul judiciar.
Antena 3

×
Subiecte în articol: CSM
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close