Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor: Negocierile cu FMI au fost foarte dificile

Ministrul Finanţelor: Negocierile cu FMI au fost foarte dificile

pet.jpg
09 Dec 2014   •   12:59

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat pentru Antena 3 că negocierile cu FMI au fost extrem de dificile, insistându-se foarte mult pe măsurile de relaxare fiscală.

„Au fost nişte negocieri extrem de dificile. Noi am avut mandat clar ca acest buget să nu se facă pe nicio creştere de taxă şi să atingem MTO-ul, asta înseamnă deficitul structural de 1%. De asemenea, am vrut ca deficitul cash să fie cât mai mare posibil, astfel încât să putem pune cheltuielile necesare pentru funcţionarea tutoror ministerelor şi, de asemenea, toate legile şi ordonanţele care au trecut în ultima perioadă şi să menţinem dările de taxe care s-au făcut în acest an” a precizat Ioana Petrescu.

„A existat, într-adevăr, o răsturnare de situaţie acum câteva zile, când Comisia Europeană a venit cu un nou calcul al deficitului calculat pe cash. Conform datelor lor, pentru a ajunge la MTO ne trebuia un deficit de cash de 0,9%, lucru pe care nu l-am acceptat. S-a negociat extrem de dur.(...) S-a reuşit să se negocieze un deficit de 0,83%”, a adăugat ministrul Finanţelor.

„De asemenea, am vrut să facem un lucru normal, adică să plătim acele titluri executorii cât mai repede”, a mai spus Ioana Petrescu.

„S-a insistat foarte mult şi pe alte măsuri de relaxare fiscală, în plus de cele care vor rămâne. Şi aici subliniez: CAS, profit reinvestit, reducerea taxei de stâlp de la 1,5% la 1%”, a explicat ministrul.

Guvernul, acord de principiu cu FMI şi CE. Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor Ioana Petrescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close