Antena 3 CNN Actualitate Gafă uriaşă făcută de ministrul Energiei. Radu Tudor: "Oameni buni, n-am văzut ceva mai penibil în ultimii 10 ani"

Gafă uriaşă făcută de ministrul Energiei. Radu Tudor: "Oameni buni, n-am văzut ceva mai penibil în ultimii 10 ani"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 21:17 14 Dec 2020 Modificat la 21:17 14 Dec 2020
o_1epha529vg772j2136612g37ucb.jpg
foto: e-nergia.ro

Realizatorul emisiunii Punctul de întâlnire de la Antena 3, Radu Tudor, a comentat într-o notă acidă reducerea anunţată pe Facebook de Virgil Popescu. Mai degrabă o gafă, decât un anunţ serios.

"Este ceva greu de digerat. Oameni buni, n-am văzut ceva mai penibil în ultimii 10 ani de politică. Să te lauzi că se ieftineşte cu un ban factura de energie electrică. Ministrul Economiei ne anunţă că se ieftineşte cu un ban preţul kilowatt-ului şi astfel vor avea românii facturi mai mici la energie electrică.

Cu cât vor fi facturile mai mici, cu 15 bani, cu 25 de bani? Astea sunt facturi mai mici. Astea sunt momente în care tu să te lauzi?", a comentat revoltat Radu Tudor.

Anunţul ministrului Energiei, Virgil Popescu, de pe Facebook a fost următorul:

"Facturi mai mici la energia electrică!

Îi felicit pe cei de la Hidroelectrica care au făcut un nou pas, se manifestă activ pe piața de furnizare și au venit cu o ofertă bună pentru români. Odată cu liberalizarea pieței de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici prețul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor.

Da, facturi mai mici pentru români!" 

Ce înseamnă o reducere de 1 ban pe kilowatt

În cazul unui apartament cu 3 camere, cu electrocasnice şi electrice obişnuite, consumul mediu lunar poate atinge 283 kWh, potrivit site-ului CEZ.ro.

Un calcul simplu ne arată că reducerea facturii este de 283 de bani pe lună, adică, 2 lei şi 83 de bani, lunar.

Înainte de reducerea de un ban, a fost creşterea de 1 ban

Înainte de acest anunţ, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Ministerul Muncii făcea un anunţ asemănător. La acea dată, era mărită valoarea bonurilor de masă, tot cu 1 ban.

Astfel, din luna octombrie, valoarea unui tichet de masă a crescut de la 20 de lei la 20,01 lei.

Noua valoare a tichetelor de masă a fost stabilită prin ordinul Ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, nr. 2876/1452/2020. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial în ziua de vineri 23 octombrie, măsura a devenit activă.

Practic, mărinimia Guvernului a fost de doar un ban, cea mai mică sumă posibilă cu care se poate face o mărire.

×
x close