Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de interne, despre operațiunea de salvare după inundații: „Folosim tot ce avem, de la bărci la elicoptere”

Ministrul de interne, despre operațiunea de salvare după inundații: „Folosim tot ce avem, de la bărci la elicoptere”

zona distrusa de inundatii in judetul Galati
Judeţul Galaţi se confruntă cu viituri care au afectat grav mai multe localităţi Foto: ISU
de Adrian Dumitru    |    14 Sep 2024   •   11:12

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, sâmbătă, că autoritățile „utilizează tehnica la maximum” pentru ajutorarea oamenilor sinistrați din cauza inundaților catastrofale din Moldova. „Dislocăm tot ce avem, de la bărci la elicoptere”, a spus ministrul Predoiu într-o intervenție la Antena 3 CNN. Ministrul a confirmat, de asemenea, moarte celor patru oameni la Galați.

Efectele au fost cele mai critice în șapte localități. Acolo s-a intervenit deja pentru salvarea a 95 de persoane. Din păcate, au fost găsite și patru persoane decedate în locuințele lor sau în curtea caselor. Se intervine cu efctive suplimentate din alte județe plus tehnica din dotare.

Deja s-a intervenit și operațiunile sunt în curs, datele sunt în dinamică. Tehnica e utilizată la maximum, dislocăm tot ce avem, de la bărci la elicoptere. Sunt în legătură cu secretarul Arafat, am vorbit și cu dl. prim-ministru.

Oamenii să aibă încredere, rezultatele deja s-au înregistrat în teren. Așa cum s-a ajuns la cei 95 de cetățeni aflați în situație de viață și de moarte, așa vom ajunge și la ceilalți.

Există deja un centru de comandă la București, avem planuri prestabilite puse în aplicare și toate forțele sunt mobilizate”, a declarat ministrul Predoiu într-o intervenție la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close