Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne cere demisia şefului IPJ Satu Mare, pentru investigarea defectuasă a unui accident mortal

Ministrul de Interne cere demisia şefului IPJ Satu Mare, pentru investigarea defectuasă a unui accident mortal

Ministrul de Interne cere demisia şefului IPJ Satu Mare, pentru investigarea defectuasă a unui accident mortal
26 Sep 2008   •   21:55

Ministrul de Interne, Cristian David i-a cerut şefului Poliţiei Române demiterea şefului IPJ Satu Mare, Liviu Tăut. Decizia ministrului vine după ce o persoană a fost accidentată mortal de fiul unui bogat şi controversat om de afaceri din zonă. Ministrul de Interne susţine că accidentul respectiv ar fi fost investigat defectuos de poliţiştii din Satu Mare.

Accidentul a avut loc la începutul lunii septembrie. Aflat la volan în stare de ebrietate, Darius Ţânţaş a lovit o altă maşină, iar în urma impactului un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa. Ţânţaş avea permisul de conducere suspendat de doi ani şi circula cu mult peste viteza maximă admisă.

Imediat după accident, el a fost dus la Spitalul Judeţean Baia Mare. A doua zi a părăsit ţara pentru a-şi trata rănile la o clinică din Germania. Poliţia nu a luat nici o măsură pentru a-l reţine şi a anunţat Parchetul local depre evenimentul rutier cu o întârziere de trei zile. Potrivit unor informaţii neoficiale, se pare că Darius Ţânţaş ar fi ajuns în Statele Unite, iar autorităţile române i-au pierdut urma. Neglijenţa subordonaţilor îl poate costa funcţia pe şeful poliţiei din Satu Mare.

Darius Ţânţaş, şoferul care a provocat accidentul este fiul lui Vasile Ţânţaş, unul din cei mai bogaţi şi influenţi oameni de afaceri din nordul ţării.

De numele acestuia se leagă o serie de scandaluri, în care este amintit şi deputatul PD-L de Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean.

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a depus la DNA o plângere penală împotriva parlamentarului democrat-liberal pe care îl acuză că ar fi intervenit pentru ca firma lui Ţântaş să achiziţioneze, în mod preferenţial, energie electrică de la stat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministru de Interne Satu Mare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close