Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Cristian Diaconescu efectuează o vizită la Roma

Ministrul Cristian Diaconescu efectuează o vizită la Roma

Ministrul Cristian Diaconescu efectuează o vizită la Roma
22 Feb 2009   •   19:28

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, se va deplasa, luni, la Roma, unde va discuta cu omologul său italian, Franco Frattini, despre problemele cetăţenilor români din Peninsulă.
Vizita şefului dimplomaţiei române în Italia a fost anunţată chiar de către acesta în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, ediţia de marţi, 17 februarie.
Deplasarea ministrului de Externe la Roma vine în contextul în care relaţiile dintre România şi Italia sunt din ce în ce mai tensionate, ca urmare a unor infracţiuni în care au fost implicaţi cetăţeni români sau presupuşi imigranţi români. Cele mai dese infracţiuni se referă la cazuri de violuri şi jafuri.
În ultimele săptămâni, atitudinea italienilor faţă de comunităţile româneşti a devenit din ce în ce mai agresivă, lucru ce a determinat reacţia autorităţilor din România.
"În România există 27.000 de firme italiene, Italia este o ţară cu care avem un parteneriat strategic. În acest moment sunt medici români, ingineri români care lucrează la firme de prestigiu din Italia, un milion de români care lucrează cinstit şi produc 1% din PIB-ul italiei, aceşti oameni şi-au câştigat dreptul de a fi respectaţi", este opinia exprimată de ministrul Cristian Diaconescu în cadrul emisiunii de marţi.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close