Antena 3 CNN Actualitate Miniştrii s-au rugat la moaştele Cuvioasei Parascheva (VIDEO)

Miniştrii s-au rugat la moaştele Cuvioasei Parascheva (VIDEO)

Miniştrii s-au rugat la moaştele Cuvioasei Parascheva <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Oct 2007   •   20:15

Zeci de mii de credinciosi se roagă, în capitala Moldovei, la moaştele Cuvioasei Parascheva şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur. Numarul lor ar putea însă depăşi un milion, mai ales la slujba de duminică, oficiată chiar de Patriarhul Daniel. La Iaşi a ajuns sâmbătă dimineaţă şi prim-ministrul României, Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor şi de ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Aşteptând să ajungă la moaştele Cuvioasei Parascheva şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur, pelerinii veniţi la Iaşi din întreaga ţară au format o coadă de peste un kilometru şi jumătate. Unii au stat la rând ore în şir ca să se poată ruga doar o jumătate de minut la moştele sfinte. Cu toate că sunt obosiţi, oamenii spun că merită efortul. În fiecare an, în preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine timp de câteva zile cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa.

Sfinta Parascheva, numită în popor şi Sfânta Vineri, este considerată ocrotitoarea Moldovei. Din 1996, de Sfânta Parascheva, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci mitropolit locţiitor al Moldovei şi Bucovinei, la Iaşi sunt aduse moaşte şi ale altor sfinţi. Anul acesta au fost aduse moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, de la Mănăstirea Varlaam din Grecia.Punctul culminant al sărbătorilor din acest an va fi Sfânta Liturghie de duminică. Aceasta va fi prima sărbătoare oficiată de Prea-Fericitul Daniel în calitate de Patriarh.

MINIŞTRII S-AU RUGAT LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close