Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii lasă copiii fără vaccinuri

Ministerul Sănătăţii lasă copiii fără vaccinuri

Ministerul Sănătăţii lasă copiii fără vaccinuri
14 Iun 2007   •   08:10

Copii lăsaţi fără vaccinuri, părinţi puşi pe drumuri! Asta a pregătit Ministerul Sănătăţii pentru cei care trebuiau să facă vaccin bebeluşilor împotriva tetanosului şi tusei convulsive. O situaţie care durează de aproape două luni. Din păcate vaccinurile vor apărea doar peste câteva săptămâni.

Obligatorii, aşa sunt vaccinurile pentru bebeluşi. Dar, culmea, ele nu se găsesc. De două luni nici o mămică nu şi-a mai vaccinat copilul împotriva unor afecţiuni grave cum ar fi difteria, tetanosul sau tusea convulsivă. Unele vacinuri ajung să coste chiar şi 170 de lei noi. Medicii spun că injecţiile sunt absolut necesare.De la cabinetele medicale li s-a transmis părinţilor că trebuie să mai aştepte încă două luni până la apariţi vaccinului pe piaţă.

Vaccinul necesar se numeşte DTP şi conform ministerului Sănătăţii el trebuie administrat copiilor de două luni, de patru luni, copiilor de un an şi celor care au împlinit doi ani şi jumătate. Chiar dacă ar vrea să îl cumpere, părinţii nu l-ar găsi decât foarte greu în farmacii.

Ministerul Sănătăţii dă vina pentru situaţie pe procedurile de licitaţie greoaie. În toată ţara, ar trebui vaccinaţi în jur de 100.000 de copii.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close