Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei nu se consideră vinovat de scandalul de la Bac

Ministerul Educaţiei nu se consideră vinovat de scandalul de la Bac

Ministerul Educaţiei nu se consideră vinovat de scandalul de la Bac
01 Iul 2007   •   16:48

Ministerul Educaţiei nu consideră îndreptăţite acuzaţiile şi contestaţiile referitoare la varianta nr. 78 pe care absolvenţii de liceu au avut-o de rezolvat în cadrul probei la limba şi literatura română. Potrivit Ministerului Educaţiei: ?Subiectele corespunzătoare variantei cu numărul 78, extrasă în data de 29 iunie 2007, ora 9.00, de Comisia Naţională de Bacalaureat pentru proba scrisă de Limba şi literatura română corespund integral tematicii din programa aferentă examenului din acest an?. Varianta nr 78 a fost una dintre cele o sută elaborate pentru această disciplină de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare, fiind publicată conform legii pe site-ul ministerului încă din data de 15 ianuarie 2007 şi supusă dezbaterii publice.

Ministerul mai precizează că, potrivit strategiei de elaborare a subiectelor, proba a treia are rolul de a-i departaja pe candidaţii de valori apropiate. Rezolvarea subiectului 3 din varianta extrasă viza ?capacitatea candidaţilor de a elabora un eseu argumentativ în care să fie prezentat imaginarul poetic tradiţionalist dintr-o poezie studiată, pornind de la un text al criticului Nicolae Manolescu.?

Examenul de bacalaureat continuă luni cu proba la limba şi literatura maternă urmând ca în zilele de 3 şi 4 iulie să se desfăşoare proba obligatorie a profilului şi proba la alegere conform specializării.

Citiţi ELEVII CER SOCOTEALĂ MINISTRULUI EDUCAŢIEI PENTRU SUBIECTUL 3 DE LA BAC

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close