Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii va susține la CE folosirea în continuare a unor substanţe interzise, care nu au înlocuitori adecvaţi

Ministerul Agriculturii va susține la CE folosirea în continuare a unor substanţe interzise, care nu au înlocuitori adecvaţi

Ministerul Agriculturii va susține la CE folosirea în continuare a unor substanţe interzise, care nu au înlocuitori adecvaţi
Florin Barbu a condus la Ministerul Agriculturii o ședință de lucru cu principalele asociații din sectorul vegetal. Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   19:15

Ministerul Agriculturii va susține la Comisia Europeană continuarea utilizării celor trei substanțe neonicotinoide interzise, care nu au înlocuitori adecvați. Astfel, România va propune în Consiliul de Miniștri modificarea Regulamentelor europene privind aplicarea neonicotinoidelor, aducând toate argumentele tehnice necesare.

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul de resort, în cadrul unei ședințe de lucru cu principalele asociații din sectorul vegetal.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, tema de discuţie a vizat analiza oportunităţii acordării derogării pentru folosirea neonicotinoidelor.

Conducerea formelor asociative a susţinut necesitatea şi importanţa modificării celor trei Regulamente europene de aplicare a neonicotinoidelor (783, 784 şi 785/2018), astfel încât să nu mai fie necesare derogări, ci să se poată utiliza neonicotinoidele la tratamentul pentru sămânţa folosită la înfiinţarea culturilor în anumite regiuni, unde se identifică depăşirea Pragului Economic de Dăunare al dăunătorilor de sol.

Ministerul Agriculturii va cere modificarea Regulamentelor europene de aplicare a neonicotinoidelor

„În debutul discuţiilor, ministrul a subliniat că Ministerul Agriculturii va milita la Comisia Europeană pentru folosirea în continuare a celor trei substanţe neonicotinoide interzise, care nu au înlocuitori adecvaţi. În acest sens, România va propune în cadrul Consiliului de Miniştri o solicitare de modificare a Regulamentelor mai sus menţionate, împreună cu toate argumentele tehnice necesare”, se menţionează în postare.

?Miercuri, 26 iunie 2024, ministrul Florin Barbu a condus la sediul instituției o ședință de lucru cu principalele...

Publicată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe Miercuri, 26 iunie 2024

Astfel, în urma dezbaterilor, s-a agreat constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai mediului asociativ, specialişti din cadrul MADR, Autorităţii Naţionale Fitosanitare (ANF) şi din domeniul cercetării, pentru a fundamenta dosarul ce vizează acest subiect pe care România îl va susţine în faţa Comisiei Europene.

Alături de ministru, la întâlnirea de miercuri de la minister s-au mai aflat conducerea ANF şi experţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul MADR.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close