Antena 3 CNN Actualitate Militarii români din Marea Neagră, spionați de ruși

Militarii români din Marea Neagră, spionați de ruși

agerpres_7295207.jpg
17 Apr 2016   •   14:26

Exercitiile NATO în Marea Neagra sunt spionate din aer și de pe apă de către ruși, a declarat comandantul fregatei canadiene care a participat alături de fregata ''Regina Maria'' la antrenamentele complexe de pe mare.

''A fost prezență rusă de cand am intrat in Marea Neagra, dar nu ne a afectat operatiunea. Erau nave de supraveghere şi avioane în zona noastră'', a declarat Trevor MacLean, commandant HMCS Fredericton.

La rândul său, Valentin Mustatea, adjunctul comandantului flotilei de fregate a declarat că au fost momente în care existau îngrijorări.

''Pe noi nu ne deranjeaza cu nimic. Daca la inceput eram timorati, pentru ca nu ne am mai confruntat cu asa procedura, acum am intrat intr o normalitate. Atata timp cât nu ne deranjeaza si nu sunt agresivi ne vedem de treaba.''

Radu Tudor a comentat incidentul într-o intervenție telefonică la Antena 3. Realitorul emisiunii Punctul de Întâlnire spune că Rusia percepe NATO ca pe un agresor, deși nu este deloc așa.


Timp de o saptamana fregata Regina Maria si fregata Fredericton din Canada s-au antrenat in Marea Neagra pentru lupte la suprafata, aeriene sau antisubmarin.

 

×
Subiecte în articol: NATO Marea Neagrã
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close