Antena 3 CNN Actualitate Militarii în rezervă din două județe vor fi convocați. Anunțul MApN

Militarii în rezervă din două județe vor fi convocați. Anunțul MApN

GettyImages-1400840661 (1)
Rezerviștii din județele Prahova și Dâmbovița vor fi convocați pentru un exercițiu de antrenament. Foto: Getty Images
de I.C.    |    26 Aug 2024   •   11:14

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, luni, că rezerviștii din județele Prahova și Dâmbovița vor fi convocați în perioada următoare.

Potrivit unui comunicat al ministerului, militarii rezerviști sunt convocați pentru un exercițiu de antrenament, care va avea loc în perioada 2 - 7 septembrie.

„În perioada 02-07 septembrie 2024, în județele Prahova și Dâmbovița se va desfășura exercițiul de antrenament pentru evaluarea rezervei - MOBEX PH-DB-24.

Acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic, în scopul evaluarii nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților și realizării coeziunii acționale între militarii în activitate și rezervişti.

Astfel, cetățenii din rezerva armatei cu domiciliul în judeţul Prahova, respectiv în judeţul Dâmboviţa, vor fi convocați la unităţile militare unde sunt repartizați, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire.

Menționăm faptul că un exercițiu asemănător s-a mai desfășurat în județul Prahova în anul 2009, iar în județul Dâmbovița în 2014”, se arată în comunicatul MApN.

 

×
Subiecte în articol: Armata Română rezervişti MApN
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close