Antena 3 CNN Actualitate Milioane de euro din banii publici pe maşini scumpe şi chirii de lux. Raport despre cheltuielile Autorităţii pentru Reglementarea Comunicaţiilor

Milioane de euro din banii publici pe maşini scumpe şi chirii de lux. Raport despre cheltuielile Autorităţii pentru Reglementarea Comunicaţiilor

Milioane de euro din banii publici pe maşini scumpe şi chirii de lux. Raport despre cheltuielile Autorităţii pentru Reglementarea Comunicaţiilor
Foto: www.forumforthefuture.org
31 Ian 2013   •   12:34

Angajaţii Autorităţii pentru Reglementarea Comunicaţiilor au cheltuit milioane de euro pe excursii în străinătate, maşini scumpe sau chirii de lux, potrivit unui raport al Curţii de Conturi. ANCOM a explicat că mare parte din aceste sume uriaşe au fost folosite pentru "revizuirea imaginii instituţiei".

Între 2007 si 2011, ANCOM, institutia care reglementează comunicaţiile in România, a pus la bătaie sute de mii de euro din bugetul public pentru schimbarea periodică a parcului auto. Toţi cei 131 de şefi ai ANCOM, dar şi alţi simpli angajaţi au maşină de serviciu. În total, 188 de autoturisme.

Maşinile cu care circulau angajaţii ANCOM:


Jeep Grand Cherokee
Toyota Land Cruiser
Nissan Terrano II
Daewoo Leganza
Daewoo Lublin 3

În raport se mai arată că ANCOM a plătit în trei ani 7 milioane de euro pe chirii în clădiri de lux. Instituţia a justificat cheltuirea acestor sume uriaşe prin dorinţa de a-şi îmbunătăţi imaginea. S-au închiriat sedii de lux, care depăşeau cu multe necesităţile companiei.

Potrivit Curţii de Conturi, angajaţii făceau cursuri de pregătire profesională la munte sau la mare, la preţuri exorbitante. Unii şi-au plătit şcoala de şoferi sau masteratele din fondurile instituţiei. Pentru o singură delegaţie in Mexic, ANCOM a platit 200.000 de euro.

Şefii ANCOM recunosc că au încălcat unele reguli, dar tot au contestat în instanţă anumite concluzii ale raportului făcut de Curtea de Conturi.

În perioada verificată de Curtea de Conturi, la şefia ANCOM s-au perindat Dan Georgescu, Liviu Nistoran şi Cătălin Marinescu, ultimul fiind şef al instituţiei şi în prezent.



×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi ANCOM
Parteneri
x close