Antena 3 CNN Actualitate Miliarde de euro, pierderi pentru cel mai mare investitor din imobiliare

Miliarde de euro, pierderi pentru cel mai mare investitor din imobiliare

Miliarde de euro, pierderi pentru cel mai mare investitor din imobiliare
17 Dec 2008   •   01:39

Situaţia de pe piaţa imobiliară îi afectează şi cei mai mari jucători. Astfel, dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast AG, considerat a fi cel mai important investitor de pe piaţa imobiliară din România în 2007, a anunţat că se aşteaptă la pierderi de 1,02 miliarde euro în trimestrul al doilea al exerciţiului fiscal 2008/2009 ca urmare a deprecierii unor active.
Compania este de părere că aceasta va afecta şi compania mamă. Jumătate din aceste pierderi sunt înregistrate de activele din portofoliului imobiliar al Immoeast din Europa de Est.
La acestea se adaugă devalorizarea proprietăţilor în construcţie. Portofoliul Immoeast pe piaţa din România cuprindea, la sfârşitul lunii aprilie 2008, un număr de 132 de proprietăţi, a căror valoare de piaţă a fost estimată la 3,47 miliarde de euro. Astfel, pentru dezvoltatori, situaţia pare fără ieşire, ei fiind nevoiţi, teoretic, la fiecare zi să mai lase din preţ. Pentru alţii însă criza este o oportunitate, o bună ocazie pentru a începe cumpărăturile pe piaţa imobiliară, scrie Gândul.
De altfel, una dintre companii, intrată recent pe piaţa din România, Sierra Developments România, recunoscut că este interesată de achiziţii, mai ales că în această perioadă sunt foarte multe oferte de la dezvoltatori atât de vânzare integrală a proiectelor, cât şi de intrare în parteneriate.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close