Antena 3 CNN Actualitate Mii de lei pentru veşmintele preoţilor, la târgul de la Romexpo

Mii de lei pentru veşmintele preoţilor, la târgul de la Romexpo

Mii de lei pentru veşmintele preoţilor, la târgul de la Romexpo
13 Iun 2008   •   21:24

Animaţie mare la Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, care are loc în perioada 12-14 iunie, la Romexpo. Evenimentul reuneşte firmele care se ocupă cu producerea, comercializarea şi intreţinerea obiectelor de cult. Oferta de veşminte este bogată, acestea putând fi achiziţionate pe loc sau la comandă, după ce, în prealabil, sunt luate măsurile.

Brodate, cusute la maşină sau manual, cu fir argintat sau aurit şi neapărat din mătase, veşmintele preoţeşti pot trece cu uşurinţă de 1.000 de euro. În general, pentru un singur rând de haine preoţeşti fără pretenţii preţul porneşte de la 1.000 de lei. Pentru un ierarh, pretenţiile cresc potrivit rangului arhieresc.

„Preţurile stau în complexitatea broderiei, din ce fir vrea episcopul respectiv să se realizeze”, spune croitoreasa Angela Cernea. La veşminte, se adaugă butonii în valoare de 350 de lei, engolpionul sau crucea pectorală care ajunge la 3.000 de lei, şi cârja - 4.000 de lei.

Un preot nu are însă nevoie doar de un rând de veşminte. Astfel, la Crăciun se folosesc cele roşii, pentru Înviere veşmintele albe, la Pogorârea Duhului Sfânt cele verzi şi, la Bobotează, preoţii se îmbracă în albastru.

Sursa foto: Targulbisericesc.eu

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close