Oamenii dau bani grei pe kilogramele de carne fără ştie că, de fapt, cumpără altceva decât scrie pe etichetă.
Jurnaliştii de la Gândul au arătat într-un reportaj realizat cu camera ascunsă cum sunt înşelaţi oamenii şi cum sunt puşi pe drumuri cei care vor să testeze carnea pe care o cumpără.
Ziariştii au mers în piaţă şi au cumpărat pastramă de berbecuţ. Cel puţia asta scria pe etichetă. Kilogramul costa 16 lei, dar evident fără bon fiscal.
Ca să afle ce au cumpărat, jurnaliştii au mers cu carnea proaspăt cumpărată la Institutul de Igienă Publică şi Sănătate Veterinară, aflat chiar lângă hala de carne din Obor.
Specialiştii le-au spus că nu pot face testul care costă 50 de lei, ci numai pe acela care costă 3 milioane. Până la test, un medic veterinar a evaluat carnea din priviri.
Şocul a venit însă odată cu rezultatele finale, care arătau că ceea ce trebuia să fie carne de berbecuţ era, de fapt, carne de porc.