Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose (PSD): 100.000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal

Mihai Tudose (PSD): 100.000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal

Gabriel Dano
1 minut de citit Publicat la 17:00 11 Ian 2021 Modificat la 17:00 11 Ian 2021
Mihai Tudose (PSD): 100.000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal
Sursa foto: Hepta

„Vaccinarea: neputință sau nepăsare? După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100 000 doze nefolosite. 100 000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal, din cauza rigidității organizatorice vecine cu scleroza. Există vreo explicație rațională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârșit - dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care 'încă se lucrează'... Ce vaccinează România în săptămâna asta?”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

Acesta adaugă că în România organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare.

„În schimb, practica omoară români. La propriu! În acest timp, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma 'faza cea mai dură a pandemiei'. Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite... Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii și dependenții de dializă care pier cu zile în timp ce 'deștepții' încă se gândesc la ce o să facă... ieri! Sau, poate, ei guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora..”, a conchis fostul premier.

A patra tranșă de vaccin a ajuns în România

România a primit, luni, vaccinul anti-Covid de la Moderna. Centrele de vaccinare pentru etapa a doua vor fi verificate urmând ca de vineri sa înceapă imunizarea bolnavilor cronici și a românilor peste 65 de ani. Vaccinarea se face atât cu doze de la Pfizer, cât şi de la Moderna. Pentru cei care nu pot merge la centrele de imunizare, vor exista unităţi mobile.

Testele de vaccinare ar trebuie să existe în toată țara, iar cei care nu se pot deplasa se vor vaccina prin intermediul caravanelor mobile.

Primii care vor fi vaccinați în etapa a doua vor fi cei din centrele rezidențiale, care vor fi programați prin Direcțiile de Sănătate Publică, prin intermediul administratorilor centrelor.

Tot săptămâna aceasta, începând cu data de 15 ianuarie, va fi gata și modulul de programare pentru cei care au peste 65 de ani, dar și pentru bolnavii cronici. Aceștia se pot programa fie singuri, prin intermediul platformei care urmează a fi simplificată, fie prin medicii de familie, prin aparținători sau prin call center-ul Direcțiilor de Sănătate Publică.

În Capitală, vor fi 50 de centre de vaccinare, cel mai mare fiind cel de la Romexpo.

×
Etichete: mihai tudose
x close